Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Odp: Fabryka Pojazdów Szynowych - CTL & Patrykos - wagon Lgs. ;)
Patrykos:
http://www.sendspace.pl/file/5IK3z8eU/
Wagonik :))
Zapraszam do współpracy, im więcej foto na tekstury, tym więcej tekstur!
Patrykos:
Więc...prosiłbym o przebudowę modelu ze względów oczywistych :
Usunięce tabliczek, umożliwienie zrobienia zeza, zrobienie listwy 3D, inne mapowanie, bo te jest fatalne, strasznie znajome mi te mapowanie z TRSa...
EU05:
Stworzenie listwy 3D oraz zrobienie zeza ma sens. Z resztą się nie zgodzę
Tabliczki "usunąć" można w bardzo prosty sposób nakładając na nie alphę. Zaproponowałem Ci wytłumaczenie sposobu nakładania przezroczystości na gg, ale nie byłeś zainteresowany.
A mapowanie? Z Twojej wypowiedzi wynika, że albo nie widziałeś fatalnego mapowania, albo nie widziałeś dobrego mapowania, skoro to nazywasz fatalnym. Ja, mając trochę doświadczenia w tej branży, z pełnym przekonaniem mogę youBy'owi pogratulować pomysłowości. Mapowanie jest bardzo dobrze opracowane, a tekstury po powiększeniu do 1024x1024 będą się wspaniale prezentowały. Dobre mapowanie poznasz tworząc na nie teksturę. Będzie wymagało trochę pracy i zaangażowania, ale później tekstura będzie się pięknie prezentować. Gagarin to nie Eaos.
I na koniec swojego posta proszę o używanie poprawnej polszczyzny w swoich wypowiedziach. Nie ma czegoś takiego jak "te mapowanie", a błąd kłuje mnie w oczy tysiącami igieł. ;) Apeluję o poprawienie treści na formę poprawną.
Warto również dodać, że zdań nie powinno się rozpoczynać słowem "więc".
Pozdrawiam i życzę kolejnych sukcesów na polu teksturowej twórczości.
JONIN_EZT:
--- Cytat: Patrykos w 04 Stycznia 2008, 19:31:28 ---
--- Koniec cytatu ---
Lepiej tą tex można przerobic do starego modelu Gagarina. Tam nie będziesz miec problemów z tabliczkami.
youBy:
--- Cytat: Patrykos w 04 Stycznia 2008, 19:31:28 ---Więc...prosiłbym o przebudowę modelu ze względów oczywistych :
--- Koniec cytatu ---
Niektóre względy są nazbyt oczywiste :)
--- Cytuj ---Usunięce tabliczek
--- Koniec cytatu ---
Sądzę dokładnie jak @EU05.
--- Cytuj ---umożliwienie zrobienia zeza, zrobienie listwy 3D
--- Koniec cytatu ---
ok
--- Cytuj --- inne mapowanie
--- Koniec cytatu ---
Hmm, no to daj swoje (ma zawierać WSZYSTKIE ELEMENTY).
--- Cytuj --- bo te jest fatalne,
--- Koniec cytatu ---
Tak, też sądzę, że jest fatalne. No i dobrze, po co się miałem wyłamywać? (http://pl.wikipedia.org/wiki/Fatalizm)
--- Cytuj --- strasznie znajome mi te mapowanie z TRSa...
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, nie widziałem.
--- Cytat: JONIN_EZT w 04 Stycznia 2008, 20:09:49 ---Lepiej tą tex można przerobic do starego modelu Gagarina. Tam nie będziesz miec problemów z tabliczkami.
--- Koniec cytatu ---
Hmm, za to może mieć problemy z boczkiem, gałami....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej