Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo '95 :]
pozdze:
W Sieradzu na moście nad Wartą na torze 1 jest ograniczenie do 30, a na torze 2 do 60km/h.Od kiedy zobaczyłem ,że wskaźniki wt są ustawione w tych samych odległościach zaraz szybko poprzestawiałem wszystkie wskaźniki w mojej scenerii jak należy :)
uetam:
a szlakowa jest na obu taka sama ?:P
pozdze:
Tak.Dla obu torów jest 100km/h.Możesz sprawdzić na stronie PLK. Ponadto będę w tym tygodniu w Sieradzu ,to postaram się walnąć zdjęcie tych wskaźników tobie.
Tyle jeździsz na lokomotywach i nie rzuciło Ci sie w oczy to ,że dla różnych ograniczeń jest taka sama odległość między w8 a w9?
uetam:
U nas jest zwyczaj ze stawia sie w takich odleglosciach aby szlo wyhamowac :]
EU07-457:
Aby potwierdzić teorię @pozdze można dodać, że w instrukcji Ie-1 mowa jest, iż owe wskaźniki ustawiane są "w odległości drogi hamowania" - tablice odległości drogi hamowania możemy zobaczyć np. w dodatku I do instrukcji Ir-1. Taka sytuacja ma np. miejsce gdy jedziemy pociągiem do Warszawy z Bydgoszczy - za Kutnem jest ograniczenie do 100 km/h, ale wskaźniki są ustawione na drodze hamowania dla V=160 km/h a nie dla 120 km/h - jak my jedziemy. Podobnie jest na linii 131, gdzie teraz jest prędkość szlakowa od Bydgoszczy do Smętowa 60 km/h, a przy zwolnieniach (czy to stałych czy czasowych) do 40 km/h wskaźniki te są ustawione właśnie w odległości drogi hamowania - idąc tokiem wcześniejszych wypowiedzi wskaźniki powinny być ustawione maksymalnie 200 metrów od "sierżanta", no bo ile zajmuje wyhamowanie z 60 do 40 km/h? Jako kolejny przykład można podać, że mając ograniczenie ze 120 km/h do 30 km/h właściwie zaraz po minięciu wskaźnika musimy hamować - jeśli byłoby to ograniczenie do 90 km/h spokojnie można jeszcze kilkaset metrów skład "wypuścić"....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej