Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Mega Pack KURS'a 90 (ED72, ET42, ET40, EM120)
SP47-001:
A zmieniłem go wcześniej. Również z et22 na et24. I dalej nic.
Myślisz, że pozostaje mi tylko pierwsza opcja ? :(
MuNiO:
--- Cytat: Krzysiek626 w 01 Listopada 2007, 09:39:44 ---
W kwestii formalnej, chyba nie przeczytałeś całego wątku. SN61 i SM03 zostało już poprawione nie masz najnowszej wersji exe. Co do shift i + było tak od zawsze. Nigdy też nie było żadnej listy poprawek do exe, jedyna poprawka o której się mówiło to hamulce.
Dziwi mnie jedna rzecz. Zarówno Kurs90 i YouBy poprawiali tylko exe, oraz wprowadzali pewne funkcje dla określonego typu nowych pojazdów. Chyba Wasze oczekiwania są nieco przerośnięte.
Ja osobiście dziękuję YouBy i Kursowi za wkład pracy i poświęcenie czasu.
--- Koniec cytatu ---
Krzysiek626 o patchu doczytalem pozniej , mam ustawione nowe watki na poczatku.. Szanuje prace kolegow, ale jak sam wiesz poprawa jednego w exe powoduje psucie reszty. Bylo to juz nie raz walkowane na forum. Kazdy ma prawo do pisania o bledach ktore znalazl, ktore wczesniej nie wystepowaly.
SM03 - silnik odpala , wrzucamy klawiszem + np pozycje 5 , klawiszem / wlaczamy 1 bieg i niestety klawiszem + juz nie mozna dawac gazu :(
SN61 - brak mozliwosci pelnego odhamowania ganzika, manometr pokazuje ze cos pozostalo w cylindrze i nie chce zejsc. Sam ganzik ledwo co rusza , po podlaczeniu do skladu stoi w miejscu ..
ET40 - Blokowanie nastawnika poprzez dawanie + ladnie dziala, ale jaki juz wdusimy z shiftem to jakby tej blokady juz nie bylo
KURS90:
No i znowu nie czytasz postów do końca - wyraźnie było napisane, że trzeba ostrożnie napełniać bo się przeładuje
JONIN_EZT:
Najlepiej będzie jak każdy sobie sprawdzi jak się zachowuje hamulec na każdym z jego pozycji (i cierpliwie obserwuje co się dzieje na danej pozycji). Ja tak robiłem na prawie wszystkich lokach (EN57,ED72,EW58,EU07,ET22,EP09,EP08,SN61) i po sprawdzeniu wszystkich pozycji wszystko dochodziło do normy czyli zerowanie manometru cylindra hamulcowego, wrastanie na każdej pozycji lub malenie ciśnienia hamulca.. Metoda prób i błędów.
Najlepsza metoda na odhamowanie do zejsc przyciskiem 3 na ostatnią pozycję i powoli przechodzic wyżej przyciskiem 9 aż się uzyska 0.0 <- najlepiej tylko 3 i 9 używac (oczywiście przy zasadniczym hamulcu).
KURS90:
Napełniać, też można, ale tylko po to aby skład odhamować, a nie na siłę cały czas jechać na napełnianiu :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej