Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Mega Pack KURS'a 90 (ED72, ET42, ET40, EM120)

<< < (26/30) > >>

Monczan_SP32:
A może masz stary nawyk odluźniania hamulca lokomotywy? Przy starym .execu luzowało to praktycznie cały skład, i można było jechać, jak pamiętam z własnego doświadczenia... Teraz już tak łatwo nie jest, odluźnianie działa na lokomotywę tylko ;)

Wilu:
Witam! Ja mam zaś takie pytanie, jeśli zainstalowałbym teraz exe. youbyego z niebem, to czy lokomotywy będą nadal działały bez problemu, czy to exe musi być? I może pod to exe da się ustawić ładne niebo? (Probowałem i nie wychodziło)

EU05:
Oczywiście, że niebo działa pod exe kursa. Wystarczy podać odpowiednie wpisy.

I w ogóle nie rozumiem waszych głupich problemów... co to za problem zapsiać każde exe pod inną nazwą, jako osobne pliki i na torze testowym sprawdzić jak zachowuje się dany pojazd? To trwa o wiele krócej niż pisanie posta i oczekiwanie na odpowiedź.

Quark-t:

--- Cytat: kurak303E w 10 Grudnia 2007, 19:22:53 ---ee, na popełnianie? tzn pozycja 0? Jak tak to próbowałem. Ale jak to sie dzieje, że przy ciśnieniu zero w cylindrze hamulcowym skład dalej hamuje?

--- Koniec cytatu ---
Nie "0" a "-1" - czyli . na numerycznej. Tylko zaraz potem przestaw na "0" czyli 4 na numerycznej.

A jak to jest, że hamuje? Propagacja ciśnienia w przewodzie nie jest natychmiastowa. Manometr pokazuje ciśnienie w cylindrze lokomotywy. Jak wyjdziesz F4 z lokomotywy i nad nią wciśniesz F2 to zobaczysz brake press 0, ale jak podlecisz do ostatniego wagonu, to może być jeszcze =/= 0.

kurak303E:
Racja. Rzeczywiście potrzeba czasu po prostu na pozycji -1. Tak wogóle któryś manometr przedstawia stan hamulców w wagonach, da sie to zaobserwować na podstawie manometru przewodu hamulcowego?
Heh, z każdym bardziej realnym aspektem symulator staje się coraz trudniejszy i bardziej skomplikowany. Będzie trzeba wypracować na nowo technikę jazdy :)

Tak apropos, czy da się coś zrobić z denerwującym pasem światła w dzień po włączeniu reflektorów w SU45, EN57, czy ET22, bo jakby nie patrzeć troszke to nierealistycznie w dzień wygląda.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej