Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Mega Pack KURS'a 90 (ED72, ET42, ET40, EM120)

<< < (23/30) > >>

pozdze:
Jest jeden poważny problem z nowym exe w tym "Megapacku" . AI kompletnie przeżyna wszystkie S1 jakie ma na swej drodze.I tak np: EN57 rozpędzony do 100km/h potrafi sie zatrzymac dopiero około 1000m! za semaforem. Z takimi sygnałami jak S13 itp też jest nie lepiej. Na  exe youBy'ego 699Kb  AI nie ma w ogóle problemów z zatrzymywaniem sie przed semaforem. I niestety jeśli ktoś buduje trasę z dużą ilością pociągów prowadzonych przez komputer,gdzie dodatkowo przebiegi są podawane automatycznie w zależności od zajętości odcinków, nie może skorzystać z dobrodziejstwa realistycznego hamowania, ponieważ AI nie umie sobie poradzić z tymi hamulcami. Szkoda. Widać nie można mieć wszystkiego.Bo od zawsze jak pamiętam było tak ,że albo w miarę poprawne hamulce  i AI "ślepe" ,albo na odwrót

Mihau:
Dziwne ja u siebie tego nie zaobserwowałem AI hamuje prawidłowo przed każdym S1 itp.

AtapiCl:
To jest zależne od wielu czynników, ale nie miem jakich ;-). Wiem tylko, że u mnie też AI niezbyt pięknie jedzie...

Rudzik:
U mnie też wszystko dobrze. Nawet czasem musi dociągać:)

Monczan_SP32:
U mnie zauważyłem niedociągnięcia AI tylko w scenerii Jelitkowo... Muszę cisnąć moją SUką ile wlezie, by zdażyć przed Sn61 z którym się mijam na jednej ze stacji. Bo jak się spóźnię... Ciągle AI lubi sobie zahamować tak, że blokuje mi wjazd (zatrzymuje się za zwrotnicą) no i wtedy pozostaje mi tylko albo F10, albo nawrotnik do tyłu, bo mnie chce staranować :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej