Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Mega Pack KURS'a 90 (ED72, ET42, ET40, EM120)
kolejarz LHS:
--- Cytat: BLAcKboY w 12 Listopada 2007, 18:02:32 ---(...) czy nie jest rozwiązaniem spuszczenie powietrza z układu hamulcowego w lokomotywie? Nie mam bladego pojęcia jak to się konkretnie nazywa, w każdym razie numeryczne [size=17]6[/size]
Próbowałem tego jadąc samą EU07.
--- Koniec cytatu ---
To i tak nic nie da bo powietrze idzie w skad i masz to samo tylko bez loka.
Pozdrawiam.
BLAcKboY:
Więc, tak hipotetycznie, gdyby odłączyć skład, odhamować loka, i podłączyć na nowo?
mechatronik:
--- Cytat: BLAcKboY w 12 Listopada 2007, 18:09:57 ---Więc, tak hipotetycznie, gdyby odłączyć skład, odhamować loka, i podłączyć na nowo?
--- Koniec cytatu ---
To też raczej nic nie da :|. Kiedy ja za bardzo przeładowałem układ hamulcowy to zrobiłem tak:
*Dałem po nagłym
*Luzowałem b.powoli używając klawisza " 9 "
*Czekałem aż skład odhamuje na pozycji "jazda" i dalej odluźniałem loka " 6 ".
U mnie to działa :).
Pozdrawiam.
Krzysiek626:
Jakiś czas temu siedząc w jednej z siódemek (500) pytałem jak łatwo w realu jest przeładować. Z relacji mechanika wynikało że do przeładowania droga jest daleka. To samo pytanie powtórzyłem siedząc w kabinie ET22-652 i otrzymałem podobną odpowiedź. Nasuwa się pytanie, czy łatwość przeładowania w exe @Kursa90 wynika z naszego nieumiejętnego hamowania i odhamowania, czy też są inne powody. Najważniejsze jest pytanie czy można tego uniknąć.
El Mecánico:
Przeładowania hamulca można uniknąć, postępując tak, jakbyśmy mieli do czynienia np. z matrosowem, lub innym systemem, który nie redukuje samoczynnie ciśnienia w PG jak oerlikon. W takim przypadku robota trochę się komplikuje, bo musimy pilnować jak oka w głowie ciśnienia, i co chwilę w luz (Numpad-4). Patrzymy na ciśnienie w PG (można sobie pomóc klawiszem F2), jeśli spadnie poniżej 0.5MPa to na dwie sekundy w udeżeniowe i spowrotem luz.
Technika opanowana na exe starszych niż kolegi @KURS'a oraz potwierdzona rozmowami z mechanikami jeżdzącymi na lokach wyposażonych w system matrosowa.
Natomiast jeśli chodzi o samo przeładowanie, to jego efekty (w realu) pojawiają się w momencie gdy z pozycji napełniania daje się w jazdę i ciśnienie w PG zaczyna schodzić do nominalnego (0.5+0.02MPa) a ciśnienie w zbiorniku rozżądczym (na wagonie lub loku) jest większe. Wtedy zawór rozżądczy hamulca może (nie musi:D) zacząć podawać ciśnienie ze zbiornika do cylindrów hamulcowych. Na loku z załogą nie ma z tym problemu, ale jeśli chwyciło nam pociąg, to może być różnie. Przy kranie oerlikona można próbować usunąć przeładowanie z loka, ale np przy matrosowie lepiej od razu przelecieć się te 40 wagonów tam i z powrotem, klnąc na czym świat stoi:D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej