Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Model lokomotywy V10C
RooteK:
Oj pol zawsze musisz sie do mnie czepiać!? ;D
--- Cytuj ---"jak po nazywałeś koła, Hierarchie ustawiłeś?"
--- Koniec cytatu ---
Tak jak trzeba :P kręcą się tak jak mają.
--- Cytuj ---"jaki będzie jej stopień realności?"
--- Koniec cytatu ---
Realny. Zdjęcia mam :) Opis działania też :) Miałem kontakt ze znawca Motowozu.
--- Cytuj ---"z ilu elementów wykonasz pulpit?"
--- Koniec cytatu ---
Tyle ile bedzię trzeba :P Sama pulpit to jeden box a manometry to drugi.
--- Cytuj ---"Co wiesz o pivotach?"
--- Koniec cytatu ---
Wiem :P Od nich zależy obrót elementu itp :P Jak sie koła kręcą to sie na pivocie nie znam!?
--- Cytuj ---"Czy znasz zasady tworzenia elementów wieloczęściowych tak aby dobrze się rotowały?"
--- Koniec cytatu ---
tiaaa :P
--- Cytuj ---"Czy zoptymalizujesz model?"
--- Koniec cytatu ---
Co to znaczy w języku polskim?
--- Cytuj ---"Kto Ci do tego napisze pseudo fizykę?"
--- Koniec cytatu ---
Charakterystyki trakcyjne mam :) Jak sie motowozem jeździ tez wiem. Nie bój żaby :P
Masz jeszcze jakieś pytania by mnie zdołować :D ??
A wy komentujcie :) Jest dobrze czy źle? Sugestie jakieś :)
P.S.
dostałem model V10C w Gmaxie. NIe bede go umieszczał w symku :) Mam swój.
Są w nim modele sprzęgów. Czy gdybym miał zgodę na ich wykorzystanie była by jakas możliwośc exportu do formatu 3DS-a?
pol102:
Miałbym całą masę pytań ale się ograniczę. Widzę że niewiele osób o cokolwiek pyta, nie wiem może się boją, a ja tradycyjnie zastosuję konstruktywną krytykę. Na screenie w rzucie pionowym (z góry) mam zdecydowane odczucie że blacha między obudową silnika, a poręczami (ta pomarańczowa) albo jest za słabo zagęszczona albo jest tak beznadziejnej jakości. Czemu pytałem o pivoty? - już Ci mówie: Jak ktoś pyta jak je zmontować i dostaje rzeczową odpowiedź od takiego autorytetu jak @youBy i prosi żeby mu to z polskiego na polski przełożyć to pytam.
--- Cytuj ---"Czy zoptymalizujesz model?" Co to znaczy w języku polskim?
--- Koniec cytatu ---
Wiki mówi jednoznacznie: "Optymalizacja to metoda wyznaczania najlepszego rozwiązania (poszukiwanie ekstremum funkcji) z punktu widzenia określonego kryterium (wskaźnik) jakości (np. kosztu, drogi, wydajności)."
Skończ coś wreszcie!
Miłosz
RooteK:
Zagęszczenie jest dobre, tylko muszę poprawić mapowanie dachu nosa. :) Textura podestu jest do poprawy wiem.
Zoptymalizowac. Ale w jakim kierunku :D Kosztu!? Oczywiście za darmo. Wydajnośc... no, FPS na pustej trasie ma nie schodzic z maxa.
janek32:
A dasz screena z kabiny?
RooteK:
Niestety :) Kabina jeszcze nie jest na tyle wykończona by ją pokazać. Dopiero powstała gałka nastawnika, niedziałające manometry bez wskazówek, nawrotnik niedziałający i niepodpięta piasecznica :) Teraz robię sprzęgi. Chcę wykończyć kompletnie model. Potem kontynuuję prace nad kabiną.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej