Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Model lokomotywy V10C

(1/5) > >>

RooteK:
Witam. Od pewnego czasu tworze model lokomotywy wąskotorowej V10C. Model będzie w kilku wersjach: Muzealna 600mm. Normalna 750mm. Normalna 600mm :) Kabina jest w trakcie prac. Ostatnio wziałem sie jednak za wykańczanie pudła.

Tak się prezentuje obecnie:

Jak ktoś posiada plany i wymiary sprzęgów wąskotorowych (orczykowych) lub ich model proszę o kontakt :) Pomoc mile widziana.
Zgłaszajcie propozycję i uwagi. Musze jeszcze zrobić wiązar.

Poscikk:
Muszę przyznać, że ładnie Ci to wyszło. Dobrze oteksturowany model. Tak trzymaj.

A co do uwag: Popraw koła bo są takie nie wiem jak to ująć... "pokątowane". Nie możesz ich zrobić bardziej zaokrąglonych? Bo koła które są defacto 10-cio kątami to raczej nie ujdą...

Aha bym zapomniał. Ile poly ma dotychczas ten model?
(File -> Summary info)

RooteK:
Proszę :) Nie wiem które to poly :)

Dzięki za uwagę co do kół. Postaram sie wymodelować od nowa :)

BiałaSowa:
Teraz ja od siebie - tekstura jest z moich zdjęć. Kiepska jakość...i do tego pomnikowa a teraz przejdźmy do rzeczy. Macie zdjęcia V10C nadające się na tekstury - Dawajcie je tutaj!

pol102:
Ja mam pytanie, nawet 2 co do modelu: jak po nazywałeś koła?, Hierarchie ustawiłeś?
I 2 pytania co do kabiny: jaki będzie jej stopień realności? z ilu elementów wykonasz pulpit?

Pytania bonusowe: Co wiesz o pivotach? Czy znasz zasady tworzenia elementów wieloczęściowych tak aby dobrze się rotowały? Czy zoptymalizujesz model? Kto Ci do tego napisze pseudo fizykę?

Dziękuję

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej