Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny

Moja pierwsza sceneria-Altona1.1

<< < (5/6) > >>

Krzysiek626:

--- Cytat: Rozi w 18 Października 2007, 09:38:35 ---
--- Cytat: Paul w 17 Października 2007, 14:58:39 ---Z tego co mi wiadomo na liniach lokalnych dopuszcza się do 20 promili. Na Kalwaria - Bielsko to nic nadzwyczajnego:

--- Koniec cytatu ---

Ja wyczytałem, że na tej trasie jest ok 27 promili. Tylko nie rozumiem, jak ciężkie pociągi towarowe, jadące 30 km/h mogą wyjechać pod taką górę. Objaśnijcie mi to.

--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy jest co objaśniać, na szlak kierowane są takie składy, które są w stanie pokonać dany odcinek. Do pokonania podjazu potrzebna jest odpowiednia siła pociągowa a tą uzyskujemy stosując odpowiednio ciężką przeznaczoną do tego celu lokomotywę, lub łącząc je ze sobą. Dodatkowo są stosowane lokomotwy popychające skład. Wszystko zależy od potrzeb i możliwości.

BNdQu:
Z charakterystki trakcyjnej lokomotywy ET22 na stronie  http://jastrzab.lhs.pl/galerie/schem/94_et22/
Można wyczytać: Pociąg o masie 2500t + 120t i wzniesieniu 4‰ może rozwinąć prędkość ok. 62km/h przy sile 175kN, nie przekraczając przy tym dopuszczalnej mocy godzinowej. Paramtry te są uzyskiwane połączeniu równoległym Us = 3000V/2 (napięcie w sieci jest 3000V, silnki są na napięcie 1500V) i 2 stopniu bocznikowania 55,7%.
Z wykresu wynika, że jest pewien zapas, ale spada prędkość przy wzroście siły.
Jest tam taka linia - Przyczepność alfa = 0,15*(100+V)/(50+V)
Co ciekawe wszystkie linie są pod tą linią, tylko linia 3150t + 120t; 7‰ nad tą linią.

Paul:

--- Cytat: Rozi w 18 Października 2007, 09:38:35 ---Ja wyczytałem, że na tej trasie jest ok 27 promili. Tylko nie rozumiem, jak ciężkie pociągi towarowe, jadące 30 km/h mogą wyjechać pod taką górę. Objaśnijcie mi to.

--- Koniec cytatu ---

Tam już nie jeżdżą ciężkie pociągi towarowe... Najwyżej SM42 + kilka węglarek. Kiedyś jak jechało coś grubszego to na ET41 lub ET41 + SM42, a przed elektryfikacją zdarzały się takie cuda jak ST44 + SM42 + skład + SM42 + SM42, albo Ty2 + Ty2 + skład + Ty2. Poza tym długość składu ograniczona była do max. 200-250m ze względu na krótkie tory stacyjne.

Pozdr, Paweł

Krzysiek626:

--- Cytat: Rozi w 17 Października 2007, 13:20:41 ---A jest możliwość zrobienie eventu, że podjedzie np. m62 (ST44) i popcha skład dalej? Bo exe jest tak zrobione, że AI hamuje jak widzi na swoim torze pociąg.

--- Koniec cytatu ---
O ile wiem nie można zrobić takiego eventu.  Choć może można skonstruować taką misję gdzie AI nie podjedzie więc my podczepiamy się za składem prowadzonym przez komputer i pomagamy mu pchać.
Co jednak nie wymyślisz, @MK1992 na pewno może robić podjazdy w swojej trasie, zamartwienie bykiem  jest bez podstawne.
A właśnie kolega coś robi bo ucichło?

mk1992:

--- Cytuj ---@MK1992 na pewno może robić podjazdy w swojej trasie, zamartwienie bykiem  jest bez podstawne.
A właśnie kolega coś robi bo ucichło?
--- Koniec cytatu ---

Racja, moge robić podjazdy, ale po co ? Na screenie nr. 7, nie ma żadnego podjazdu ! Poprostu teren dookoła torów się obniża, co powoduje że tworzy się nasyp pod torem :]

A co do tego czy tworzę trase-owszem cały czas postęp się zwiększa :]

Prosiłbym jeszcze, jeżeli ktoś posiada, lub wie gdzie takowe zdobyć-zdjęcia kiblowni w Poznaniu Głównym (''Dziury'' Toruńskiej), ponieważ chciałbym się zabrać za zrobienie czegoś co by ją przypominało a musze mieć do tego podstawy.

Pozdrawiam !

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej