Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny

Moja pierwsza sceneria-Altona1.1

<< < (4/6) > >>

El Mecánico:
To może naświetlę: górka pomiędzy Skawiną a Krakowem. Nie wiem ile tam jest promili, ale dość sporo, na dodatek na tę górkę wyjeżdża się z odcinka o ograniczeniu do 30 na godzinę. Z ciężkimi bruttami jeździ tam zawsze łamaniec, a w Kraku na dodatek stoi zawsze stonka na popych (tak na wszelki wypadek, ale nie raz już była w robocie). Jak widać, gdzie diabeł nie może... tam się albo daje mniejsze składy albo zabezpiecza popych.

Rozi:
A jest możliwość zrobienie eventu, że podjedzie np. m62 (ST44) i popcha skład dalej? Bo exe jest tak zrobione, że AI hamuje jak widzi na swoim torze pociąg.

Paul:
Z tego co mi wiadomo na liniach lokalnych dopuszcza się do 20 promili. Na Kalwaria - Bielsko to nic nadzwyczajnego:

http://eu07.pl/~pawelo/g25/bbws13.jpg

A i są chyba trasy gdzie jest więcej. Brutta jeździły z ET41 - dopuki bylo co wozić... ET22 mają zakaz ze względu na ciasne łuki (koło Kalwarii poniżej 200m).

Pozdr, Paweł

BNdQu:
Pociąg z Krakowa do Zakopanego pokonuje różnicę wyskości 620m. Najbardziej stromy podjazd jest z Chabówki 500m ma przełęcz Sieniawską 712m.

Rozi:

--- Cytat: Paul w 17 Października 2007, 14:58:39 ---Z tego co mi wiadomo na liniach lokalnych dopuszcza się do 20 promili. Na Kalwaria - Bielsko to nic nadzwyczajnego:

--- Koniec cytatu ---

Ja wyczytałem, że na tej trasie jest ok 27 promili. Tylko nie rozumiem, jak ciężkie pociągi towarowe, jadące 30 km/h mogą wyjechać pod taką górę. Objaśnijcie mi to.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej