Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Kabina EN57-2000
Mihau:
Ja będe na tragach TRAKO to mogę sfocic kabinkę EN57-20XX.
Jeżeli tylko będzie.
Pozdrawiam.
P.S. @Grzegorzkk widziałem ostatnio w Iławie EN57-2066+ 20XX z osobowym z Olsztyna do Bydgoszczy.To mi normalnie szczena opadła z peronu na tory. Z tego co wiem do końca roku ma sie w Iławie pojawić 6 egzemplarzy EN57-20XX a więc będzie co focić.
Żabek:
--- Cytat: mihau_PCC w 07 Października 2007, 21:00:54 ---P.S. @Grzegorzkk widziałem ostatnio w Iławie EN57-2066+ 20XX z osobowym z Olsztyna do Bydgoszczy.To mi normalnie szczena opadła z peronu na tory. Z tego co wiem do końca roku ma sie w Iławie pojawić w iławie 6 egzemplarzy EN57-20XX a więc będzie co focić.
--- Koniec cytatu ---
A ja wolę stare kible - trzęsie tak samo, głośno też tak samo a nie ma różnych udziwnień typu drzwi całe z pleksi po których osuwa się konduktor, zamkniętych ubikacji itp. W starych przynajmniej miękkie siedzenia są :P
ammpp:
Kabina do nowego kibla występuje w 2 wersjach.
Ta pierwsza miała pewną wadę polegającą na tym, że przycisk SHP wyglądał tak samo, jak ten do opuszczania pantografów, a oba były umieszczone w podobnych miejscach - po 2 stronach pulpitu.
Mechanicy się skarżyli, że co jakiś czas zdarzało im się zamiast zbić SHP - spuścić pantografy. A wtedy....
EU07-483:
--- Cytat: ammpp w 08 Października 2007, 13:47:54 ---Kabina do nowego kibla występuje w 2 wersjach.
Ta pierwsza miała pewną wadę polegającą na tym, że przycisk SHP wyglądał tak samo, jak ten do opuszczania pantografów, a oba były umieszczone w podobnych miejscach - po 2 stronach pulpitu.
Mechanicy się skarżyli, że co jakiś czas zdarzało im się zamiast zbić SHP - spuścić pantografy. A wtedy....
--- Koniec cytatu ---
Zależy z jakiego zakładu SPOT pochodził. Dlatego postanowiono w miare ujednolicic zaklady robiace moderny dla poszczegolnych ZPRów. I np. w Krakowie mamy SPOTy tylko z Newagu.
Grzywa:
Sorry ale maly OT od razu sie narodzil w mojej glowie:
Czy w ogole EN57-20xx jezdza przez Lodz ??? Z jednostek to tu w Lodzi widzialem jedynie stare kible, Acatusa i ED74 - tego sprzeta chyba tu nie bylo ...
Jesli ktos widzial jak przejezdzaja to chetnie zrobie fotki
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej