Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Wymiary loka EU07
ST44-003:
--- Cytuj ---Stałem się nabywcą tego cuda: może to w czymś pomoże ??
http://allegro.pl/item242713442_lokomotywa_elektryczna_eu07.html
--- Koniec cytatu ---
Ja myśle że tak. Sam posiadam ten model i myślę że przyda cię się on do wymiarów odlewu.
jageer:
Dzięki ! tak myśle że może zeskanuje to cudo i będzie lepiej. Bo w sumie dużo fototrawek jest do kupienia na allegro: zderzaki, reflektory itp ! Niestety ale zaczyna się kolejny rok akademicki i model poczeka do wakacji 2008 :(( A najprawdopodobniej będę robił z polistyrenu taki jak wykorzystuje do modeli 1:24 a ew jak zrobie odlew zawsze można potem sprzedawać ;)
EU07-483:
Jagger: Jesli chce miec swobodny dostep do lokomotywy EU07 (numeru nie znam - w zeszlym roku byla 483 ;). W tym najprawdopodobniej 07-410 lub 321) zapraszam na lokomotywownie Kraków Płaszów 30 września. Bedzie dzien otwarty - zbiórka pod budynkiem stacji Kraków Płaszów. Wyjscia grup o godzinie 14, 15 i 16 (grupe o 14 poprowadze najprawdopodobniej ja).
Co do książki to jak chcesz moge Ci ja pokazac na tych dniach otwartych - jak cos to zapraszam na PW.
jageer:
Jednak nie dam rady być :/ A nie wie ktoś kiedy w Szczecinie będzie dostęp do lokomotywowni czy cos ??
jankomuzykant77:
jeśli Ci to w czymś pomoże mam książkę "lokomotywy elektryczne eu06 / 07". 300 stron informacji technicznych o siódemce - w wolnej chwili mogę conieco przeskanować - są dokładne schematy i rysunki wózka, jakieś przekroje pudła, prowadzenia maźnic itp itd. Gdzieś miałem też na duuużym arkuszu rysunki fabryczne dokładne w skali chyba 1:20 siódemki, boku i czoła aczkolwiek różniące się od stanu faktycznego już na oko (prototyp jakiś?) i bonusowo fabryczne rysunki ep09 (budowa pudła 1:20 na a0 chyba i wózek 1:5) ale za tym to już musiałbym ostro poszperać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej