Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Filmy by Wilu, czyli jak to się jeździ w Maszynie ;) :P
Wilu:
Wykonałem film, który ukazuje moją krótką podróż za sterami pociągu osobowego numer 51103. z ET22-012 na czele ;).
http://pl.youtube.com/watch?v=D1jKp5zmdYw
P.S Może wkrótce wykonam więcej podobnych filmów ;)
Pozdrawiam
mechatronik:
Filmik fajny :). Nie wiem czy dobre odniosłem wrażenie ale chyba przegiąłeś z V za S10 o jakieś 10km/h :) i to na zwrotnicy... . Poza tym dawaj wcześniej Rp1 (1:00) przed przejazdem bo przypominają mi się kierowcy którzy włączają migacz jak już skręcają... ;) a i jeszcze światła włączaj bo mandat dostaniesz :D.
ps jakim programem nagrywałeś ten filmik?
EU05:
Oj, tak z pociągami osobowymi na pewno się nie jeździ.
Po pierwsze - ET22-012 wygląda zupełnie inaczej, robienie repaintu z ET22-203 polegającego wyłącznie na zmianie numerków to słaby pomysł...
Po drugie - skrót od numeru piszemy bez kropki, a więc nie "nr." a "nr",
Po trzecie - jazda...
Przy rozruchu trzymałeś strasznie niski prąd. Rozumiem samo ruszanie, ale powyżej 10 km/h można go delikatnie podnieść.
Potem - zastanów się, jaką prędkość trzymasz. Szlak na całości pozwala na 120, więc logiczna jest jazda 120 km/h. Ty najpierw jechałeś 80, potem 100 a potem trochę bocznikując dociągnąłeś do 120. Normalnie jeździ się ciągle z maksymalną dozwoloną prędkością, a więc jak najszybciej rozpędzasz się do 120. Dawanie Rp1 w polu bez przyczyny też nie jest stosowane.
A hamowanie - nie ma sensu ściskać składu dając w nagłe, a zaraz potem popełniać i powtarzać manewr. Nie mówię tu o szarpaniu, rzucaniu i innych, ale także o stratach powietrza. O wiele lepiej trzymać na 2 stopniu hamowania służbowego dłuższy kawałek.
No i co to za sposób hamowania z 20 do zatrzymania przez nagłe? Oj, tak jadąc bałbym się, czy jakiś zdegustowany pasażer nie rzuci w kabinę kabieniem.
Wilu:
Nie mogłem tutaj za bardzo skupić się na jeździe, ponieważ FRAPS mi na to nie pozwalał, musiałem co 30 sec kontrolować przycisk nagrywania, ponieważ mam tylko FRAPS wersje demo.A poza tym to maszynistą nie jestem i niektorych rzeczy jeszcze nie znam, a tytuł dałem taki aby obrócić go w żart a nie brac na poważnie.
PS. EU05 o jakim repaincie ty mowisz? Żadnego repaintu nie robiłem, to jest normalny ET22-012, bodajże twój.
uetam:
Coprawda zwrotki 34/300 maja vmax w bok 50, no ale jezeli sygnalizator wskazuje 40 to musisz jechac 40. Przy przejsciach miedzy ukladami moglbys poczekac 2-3sek az sie prady na grupach ustabilizuja. No i jak tak bedziesz hamowal to zestawy raz dwa podkute :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej