Autor Wątek:  IC- LAST MINUTE  (Przeczytany 3954 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Charlie89

• Otrzymane polubienia: 1
IC- LAST MINUTE
« dnia: 17 Listopada 2007, 23:08:15 »
Prawdopodobnie mało osób wie że na pewnych odcinkach można przejechać się taniej Expresem niż pociągiem osobowym...
Otóż w czwartek wybrałem się do Bielska Białej i chciałem jak zwykle kupić bilet na pociąg osobowy relacji Zawiercie - Bielsko Biała Główna (długość trasy to 98km a cena biletu na pociąg osobowy to 15,50zł). Dosłownie przez przypadek w informacji dowiedziałem się o promocji PKP IC "LAST MINUTE" zakłada ona że jesli kupię bilet 30 min przed odjazdem z mojej stacji (o ile będą wolne miejsca) zapłace zryczałtowaną opłatę wysokoci 11zł (do tej ceny nie można oczywiście doliczyć jakichkolwiek zniżek) nie zależnie od ilości km. Tak więc oszczędziłem 4,50zł ale za to jechałem szybciej w o niebo lepszych warunkach...

Ps. Niestety promocją tą są objęte tylko pociągi Ex i TLK oraz można z niej skorzystać tylko na określonych odcinkach, mimo to uważam za bardzo atrakcyjną ofertę!!!

Tu jest więcej o Last Minute;
http://www.intercity.pl/472
Z miasta gdzie początek swój bierze Warta a kończy się CMK :)

Offline Wilu

• Otrzymane polubienia: 4
Odp: IC- LAST MINUTE
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Listopada 2007, 17:34:46 »
Hmm pierwsze słyszę o takim czymś. Ciekawe, może i ja kiedyś z tego skorzystam.

Offline Grzegorz KK

« Odpowiedź #2 dnia: 19 Listopada 2007, 18:39:06 »
Sprawa jest prosta bilety na IC wszelkiej maści są drogie a IC musi walczyc o klienta:).
Nikon D60+18-55 II
PMR Twintalker 5710 X2 (Niezawodna łączność na szlaku i w terenie)
Sony Full HD HDR-CX-115 (uzupełnienie siatki jakością FUll HD)

Offline Charlie89

« Odpowiedź #3 dnia: 19 Listopada 2007, 19:58:08 »
Walczyć? Wiadomości o tej promocji zauważyłem tylko na stronie PKP IC, nigdzie na dworcach jej raczej nie uświadczysz:) A tak na marginesie IC jak narazie najlepiej zarabia ze wszystkich spółek PKP:P
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2007, 20:00:41 wysłana przez Charlie89 »
Z miasta gdzie początek swój bierze Warta a kończy się CMK :)

Offline Mariusz1970

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 288
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Listopada 2007, 20:07:02 »
Dla mnie osobiście tak na 1 rzut oka, to spółki poroniony pomysł. I tak gdzieś jedna ma wpływ na drugą i odwrotnie, ponadto jak jest cos w kupie, to jedno coś bardziej dochodowe może dofinansowywać coś mniej z założenia dochodowego. Nie wiem jak jest, ale wydaje mi się, iż każdy sobie rzepkę skrobie.