Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Instalator+Starter+Edytor (Rainsted)
ShaXbee:
Twoje profesjonalne podejście do tematu robi bardzo dobre wrażenie :) Dyskutowaliśmy jakiś czas temu z nbmx'em nad symkowym serwerem pakietów - jeśli jesteś zainteresowany tym co udało nam się ugadać (a nóż widelec coś się przyda) to zgłoś się do mnie :)
PS. Masz może studencką licencję na MS Visual Studio 2003 lub nowsze?
Mariusz1970:
Kiedyś tam robiłem coś podobnego, miało trochę inną funkcję i za szybkie to nie było:
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,4610.0.html
Nie robiłem parsera i w związku z tym miałem czasami problemy z teks. bmp, ale rodziłem sobie w ten sposób, iż odpalałem symka i sprawdzałem log też automatem.
Zapewne twoje jest o niebo lepsze i szybsze.
Gratuluję.
aaaa jeszcze jedno, pamiętam, iż dla linii546 brakowało więcej plików. Dla sprawdzenia odpal symka i przeczytaj loga-->failed. Tam zdaje się Hunter coś z tabilczkami przy karzełkach się pomylił czy coś. Nie mam tej paczki aby sprawdzić. Miałem też problem z tego co pamiętam z teksturą coal (nie w tym miejscu co include sobie życzył).
Ra:
Na razie program analizuje tylko pliki .scn i te włączane przez include. Rozpoznawane są tekstury dla node ... track, node ... dynamic, node ... model, node ... triangles, node ... triangle_strip i node ... triangle_fan, a także modele dla node ... model. Nie są jeszcze analizowane pliki we wpisach node ... sound, ani pliki .t3d, .chk i .mmd - być może coś jeszcze, do czego nie dotarłem. Dlatego na pewno listy brakujących plików nie są kompletne.
Nie jestem pewien, czy jest to szybkie. W przypadku trzech scenerii miałem wrażenie, że program się zawiesił - a on pracował przez kilka minut, zanim skończył. Na pewno działa wolniej, niż STV - ale to może z uwagi na większą ilość przetwarzanych danych (zapamiętuje trójkąty i kataloguje tekstury, które STV może pomijać).
Mariusz1970:
To są braki tekstur z log.txt z linii546, które mi wywala:
textures\ms1.bmp
textures\ms2.bmp
textures\ms3.bmp
textures\ms4.bmp
textures\ms5.bmp
textures\ms6.bmp
textures\ms7.bmp
textures\ms8.bmp
textures\ms9.bmp
textures\ms10.bmp
textures\ms11.bmp
textures\ms12.bmp
textures\ms13.bmp
textures\ms14.bmp
textures\ms15.bmp
textures\ms16.bmp
textures\ms17.bmp
textures\ms18.bmp
textures\ms19.bmp
textures\ms20.bmp
Ra:
Zrobiłem śledztwo i faktycznie są takie wpisy, że tych plików powinno brakować. Uruchomiłem program jeszcze raz. Na komputerze 600MHz sceneria jest przetwarzana prawie 7 minut. Tym razem pojawiły się braki tekstur textures\ms*, a także jeszcze jeden brakujący plik - textures\mc\blok4.bmp.
Podejrzewam, że na skutek jakiś błędów plik linia546_dane.scm nie został przetworzony w całości. Zauważyłem, że przetwarzanie SDR18.scn urywało się na na wpisie camera zawierającym jedno zero za dużo. Czyli na pewno program nie radził sobie z błędnymi wpisami. Były też problemy z //origin (...) //endorigin (program analizuje też składnię w komentarzach). Teraz jest to poprawione na tyle, że błędny SDR18.scn się wczytuje do końca. Być może coś w pliku linia546_dane.scm zostało potraktowane jako błąd składni.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej