Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Instalator+Starter+Edytor (Rainsted)

<< < (50/83) > >>

nortonex:
Ja się obeznałem w textures.txt, tak więc w paczce całościowej wszystkie wpisy są na chwilę obecną już takie, jakie być powinny... Naprawdę nie trzeba dużo pamiętać, a reszta jest intuicyjna :)

El Mecánico:
Widzicie, dla mnie struktura pliku textures.txt jest cholernie zagmatwana. Opanowałem jakoś linijki plik.graf=model,mini, ale reszta jest zakręcona jak tampon w... wiecie gdzie;] Dlatego sam nie podejmuje się robić programu do robienia tych plików, tylko notatnikiem zmieniam wpisy w scn;]

Robert051:
Może by zrobić coś takiego że jak se ściągnę np. nową wersję eaosów. To nie muszę zmieniać wpisów w iluś tam plikach scn tylko starter zrobi to za minie??
Nawet jeśli to by się sprowadzało do zasady zamień z wordpada.
Bo zmienianie iluś tam wpisów (pół biedy jak to lokomotywa/ezt/wagon osobowy) jest męczące.
Tyle żeby to było zapisywane w oryginalnych plikach scenerii.

maciekmaciek:

--- Cytat: Robert051 w 04 Czerwca 2009, 19:41:23 ---Może by zrobić coś takiego że jak se ściągnę np. nową wersję eaosów. To nie muszę zmieniać wpisów w iluś tam plikach scn tylko starter zrobi to za minie??
Nawet jeśli to by się sprowadzało do zasady zamień z wordpada.
Bo zmienianie iluś tam wpisów (pół biedy jak to lokomotywa/ezt/wagon osobowy) jest męczące.
Tyle żeby to było zapisywane w oryginalnych plikach scenerii.

--- Koniec cytatu ---

Wtedy miałbyś na wszystkich sceneriach wszystkie dane wagony pozmieniane na jedną wersję a skoro to symulator to już nie zdarza się (szczególnie na towarówkach, no chyba że jedzie sznureczek po rewizji :P )żeby każdy wagon jednej serii miał taką samą barwę, cień, no i nie może mieć tego samego nr inwentaryzacyjnego czy jakoś tak :P

Ra:
Tak "na szybko", to wystarczy wykasować stare, albo zmienić nazwę katalogu ze starymi. Wtedy starter nie znajdując starych modeli poprosi o wskazanie, na co je zamieniać i po wykonaniu podmiany pojazdów będą jeździć nowe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej