Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Instalator+Starter+Edytor (Rainsted)
mechatronik:
--- Cytat: SM31 w 26 Listopada 2008, 15:56:10 ---Jeśli chodzi o wczytywanie składów to błąd pojawia się odkąd pamiętam ( w każdej wersji).
--- Koniec cytatu ---
Pobierz ostatnią (1.0.73.3290) i sprawdź jeszcze raz. U mnie wszystko (to co wymieniono wcześniej) działa.
pol102:
Bo błąd ze zmianą trybów zgłosiłem już dawno temu, Jarek elegancko to naprawił. Jako posiadacz najnowszej wersji przychylam się do słów Mechatronika, wszystko działa.
AtapiCl:
Kolega pewnie myśli, że jak odpala starter i mu się pojawi okienko 'czy sprawdzić, czy jest dostępna nowsza wersja' i kliknie na pobierz, to pobierze najnowszą wersje. Nie, nie pobiera najnowszej. Pobiera nowszą od posiadanej, ale żeby mieć rzeczywiście najnowszą, trzeba przechodzić do okienka połączenia z serwerem i sprawdzać, czy jest nowsza wersja, pobierać tą nowszą... Proces powtarzać, aż w końcu pokaże się napis, że masz najnowszą.
Ra:
Różnie to bywa. Czasem są jakieś dodatkowe pliki wrzucone do paczki i wtedy trzeba przejść przez tą paczkę do najnowszej, żeby te pliki na dysku zostały.
Aktualnie jest tak, że dla wersji starszych od 1.0.67, pobierana jest wersja 1.0.67 z kompletem plików i biblioteką vcljpg40.bpl. Po tej wersji jest pobierana ostatnio wydana - 1.0.72 i na tym jest koniec.
Chyba, że ktoś ma ustawiony tryb dla betatesterów lub wyższy, to wtedy po wersji 1.0.72 pobierze jedną z wersji testowych. Zdarzały się już takie całkiem zrypane, więc ogólnie nie polecam pobierania w tych trybach, jeśli ktoś nie potrafi sobie poradzić. Wersje testowe pobierają się z katalogu betatest, a wersje wydane z katalogu test - można to zauważyć pobierając nową wersję ręcznie. W przypadku zmian w edytorze scenerii, wersje testowe są dostępne od trybu dla trasopisarzy. W tej chwili jest dostępna do pobrania wersja 1.0.73.3290, ale to się może zmieniać co parę minut, bo wysyłam nową wersję testową jak tylko poprawię jakiś istotny drobiazg. Na warsztacie mam teraz instalator i skrypty instalacyjne do paczek. Wersja 1.0.73 będzie wydana dopiero, gdy zrobię jakieś minimum w zakresie instalowania paczek, albo uznam, że zajmie mi to jeszcze zbyt dużo czasu, a zostały poprawione jakieś krytyczne błędy i lepiej to udostępnić od zaraz.
MuNiO:
Ra za czesto wypuszczasz nowe wersje wrecz z kosmetycznymi poprawkami. Czy nie lepiej poczekac i wypuscic paczke z wieksza iloscia poprawek ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej