Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Instalator+Starter+Edytor (Rainsted)

<< < (35/83) > >>

mechatronik:

--- Cytat: Ra w 24 Czerwca 2008, 20:10:09 ---Hm. Dziwne. Sprawdź, czy ten plik nie jest zabezpieczony przed zapisem, albo jeśli jest na NTFS, czy masz prawa do zapisu. Zobacz, czy istnieje i czy się da skasować. Albo może jakiś program antywirusowy blokuje?

--- Koniec cytatu ---

Problem rozwiązany.
 Robiłem porządki w Symku i wziąłem zaznaczyłem któryś plik jako ukryty...  i to było powodem problemu.
Dzięki za zainteresowanie i sorka za zawracanie głowy :).

Pozdrawiam.

Nicolass:
Witam, próbowałem ściągnąć instalator, jednak serwer zwraca mi komunikat
--- Kod: ---Hey, it worked ! The SSL/TLS-aware Apache webserver wassuccessfully installed on this website
--- Koniec kodu ---
Ściągam z linka w podpisie @Ra, czy istnieje jakiś alternatywny adres?

Ra:
Niestety, specjaliści od mojego hostingu napisali wszem i wobec, że "zostały przywrócone wszystkie konta na serwer", niestety moje nadal nie działa. Nie ma definicji domen, a wgrane obecnie na konto dane są sprzed 2 miesięcy.

Mój drugi hosting diabli wzięli 2 miesiące temu.

Strony są aktualnie przywracane na serwerze eu07.pl, dzięki uprzejmości @Iwana i @ShaXbee. Drobne rzeczy mogą nie działać do czasu ich przerobienia lub powrotu na poprzedni serwer.

Link http://rainsted.com/release/libs.zip został naprawiony.

Ra:
Wersja alfa 1.0.63

Nie jestem przekonany co do stabilności tej wersji, ale zrobiłem tyle zmian, że chciałbym ją już oddać do testowania. Zmiany są następujące:

* Usuwanie pliku INSTALL.BAT po instalacji nowej wersji. Po instalacji jest on niepotrzebny, a instalacja działa chyba na tyle sprawnie, że nie potrzebuje zostawiać śladów.
* Na formie Teren działa zaznaczanie toru wg punktu kontrolnego CVec1 i jest on pokazywany. Nie ma to większego znaczenia. Można też zaznaczyć grupę torów, co też nie ma większego znaczenia.
* Poprawione jest zamykanie programu przy błędach komunikacji HTTP. Wcześniej, przy wystąpieniu błędu HTTP (np. brak połączenia internetowego) program potrafił się zawiesić i nie można było z niego wyjść. Powinno być lepiej.
* Na zakładce Debugger można stworzyć paczkę różnicową dla scenerii. Wcześniej należy wypakować paczkę całościową i wgrać do niej wszystkie paczki, które mają być uznane za bazowe. Następnie z tak otrzymanego katalogu usunąć podkatalog dynamic (jest on niepotrzebny) i spakować do archiwum *.7z (inne nie są obsługiwane). Tak otrzymaną paczkę należy wskazać po wczytaniu scenerii wciśnięciu przycisku Utwórz paczkę różnicową 7-Zip. W pliku paczka.zip znajdą się tylko te pliki, których nie ma we wskazanej paczce. Funkcja do testów - proszę odpisywać w wątku Tworzenie paczek różnicowych.
* W trybie prostym, po wybraniu scenerii pojazdy są poprawiane automatycznie.
* W bazie informacji o zamianach pojazdów (sekcja [DYNAMIC] w MASZYNA.INI) likwidowana jest rekurencja (czyli zamiana brakującego modelu na na inny brakujący zostanie usunięta).
* Na formie Teren przesunięcia i obroty działają również na wpisy include semaforów i wskaźników (ale na drzewa już nie).
* Na zakładce Wczytanie poprawione jest wyświetlanie rozkładu. W pewnych sytuacjach program mógł się zawiesić.
* Dodany został wskaźnik postępu wczytywania, na razie aktywny tylko przy wybieraniu scenerii. W przyszłości dodany zostanie również do pozostałych czasochłonnych operacji.
* W ramach rezygnacji z wykorzystania pliku DYNAMIC.DAT została zmieniona funkcja nazw obrazków mini w plikach TEXTURES.TXT - nazwy te obecnie są również używane do opisania składu (np. zamiany modelu 303E na opis EU07, 401W na Eaos). W związku z tym istotna jest wielkość liter w nazwie.
Proszę o przetestowanie i zgłaszanie błędów. Jak widać, chociaż poprawek jest trochę, to zmiana funkcjonalności jest nieduża względem poprzedniej wersji.

Zmieniłem też serwer, przenosząc wszystko na poprzedni. Ponieważ DNS potrzebuje trochę czasu na propagację zmian, program może się połączyć z nieodpowiednim serwerem. Nowa wersja programu jest tylko na jednym, przez co przez parę godzin może nie być dostępna dla wszystkich.

Bombardier:
Ra, mam wielką prośbę, abyś do programu dodał rozdzielczości panoramiczne (1280×800, 1440×900, 1600×1024, 1680×1050, 1920×1200). Ta pierwsza jest najważniejsza, a chociażby 1024 x 768 wykracza poza pasek zadań. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej