Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny
Nowa sceneria coming soon!
bohunIC:
Ale ja w Anglii jestem ;) No coż mogę to ewnetualnie poprawić na sam koniec! Teraz sen z powiek spędza mi spadający FPS. Musze coś pomysleć jakby to naprawić, chce przynajmniej 30 uzyskać w najgorszych momentach. A na razie mam ledwo 20 do 25 w kabinie w nowym byku i 20 eaosów na haku. Jak wstawiłem ET41 i 35 kontenerów MAERSK to sie troche przestraszyłem bo jakby do 15 w kabinie zeszło w najgorszych momentach! Chyba zrobie małe przeczepanie i pozmieniam nieco stacje i teren. Musze to rozłądować bo niebedzie przyjemności z jazdy!
bve2:
3 - ci screen od gory - wydaje sie jakby glowka szyny za bardzo wystawala ponad krawedz jezdni? Ustawiales droge na 0.2 wysokosci?
Krzysiek626:
--- Cytat: admineu07 w 08 Października 2007, 22:50:42 ---3 - ci screen od gory - wydaje sie jakby glowka szyny za bardzo wystawala ponad krawedz jezdni? Ustawiales droge na 0.2 wysokosci?
--- Koniec cytatu ---
Będziesz jeździł po scenerii samochodem?
Choć rację przyznam, tak troszkę za wysoko. Jeśli chodzi o FPS nie bałbym się za bardzo. Kompy są coraz mocniejsze, niech będzie choć tyle co w Quarku. Może dla słabszych komputerów należy wprowadzić lżejsze składy i powyłączać tak zwane przeszkadzajki. Pomyśl zanim wywalisz bajery, czy można je zrobić jako opcję dla słabszego lub mocnego sprzętu. Jak sceneria trafi do testów będzie można realnie ocenić jak obciąża sprzęt.
DiDok:
Co do FPS-ów - na moim kompie (AMD Athlon dwurdzeniowy, 1GB RAM i GeForce 7900GS) symek śmiga po 100 FPS (na Quarku ok 70), ale wydaje mi się, że wiele ludzi grających w symka nie jest cyber-świrami ze super sprzętem... Większość takich osób ma zwykłe kompy do pracy i buszowania po necie, a u nich z prędkością może być różnie... Trzeba pomyśleć, czy nie da się odchudzić trasy specjalnie dla userów ze słabym sprzętem (oddzielny plik .inc z FPS-ożernymi obiektami - // i już jest więcej klatek).
bve2:
Popieram Krzyska626 - nie wywalaj bajerow ,bo jazda po lesie to zadna przyjemnosc, mozna faktycznie zrobic wersje light na slabsze kompy(statyczne sklady jako wraki bez fizyki).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej