Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Trasa Drawinowo - Włodowice Zachodnie 160 km/h
Mati_An:
--- Cytat: "EP08_015" ---dlaczego wale ep09 w sklad z et22 na stacji koncowej podczas manewrów?
--- Koniec cytatu ---
Jest jakiś problem z zajętością toru podanego w evencie, dlatego brutto nie dostaje pozwolenia na odjazd (już poprawione, dałem z komórką pamięci). Jeśli poprawka nie zadziała to już nie mam pojęcia.
--- Cytat: "adsim" ---Sytuacja wygląda tak: EP05 wjeżdża przy peronie 4, za nią przyjężdża EP08 i wjeżdża przy peronie 2. Wtedy dostaje pozwolenie na manewry jedzie przed siebie, a 2 ostatnie wagony lądują na bocznicy i wywalają null track. Natomiast ja wjeżdżam ostatni do Drawinowa EP09 przy peronie 1 i kończę bieg.
--- Koniec cytatu ---
Eventy dotyczące odjazdu posp. z Grabówka są już poprawione (przynajmniej u mnie działa).
--- Cytat: "Marconi" ---prędkość szlakowa dla brutta 120 km/h, który ma ze czterdzieści wagonów, to chyba lekka przesada. Co do sygnału S2 przed zwrotką, to powinien się wypowiedzieć jakiś fachman. Myślę, że powinien tam być S6.
--- Koniec cytatu ---
To brutto ma jechać 80 km/h, nie więcej. Co do semafora kiedyś pytałem znającego się na tym człowieka jaki sygnał ma być w powyższym przypadku. Odpowiedział że może być S2.
Wersja 1.21:
http://www.sendspace.com/file/id4ycp
PS. Co do nulltrack'ów: moja zasada, jak u mnie są nulltracki to nie wypuszczam trasy.
Mihau:
@Mati_An a co myślisz o tych końcowych manewrach do szopy przynajmniej bykami?
Mati_An:
Mogę już uchylić rąbka tajemnicy, manewry będą, Grabówek będzie trochę przerobiony (doda się drugą szopę, ale nie taką samą) i jeszcze da się jedną stację. Narazie potrzeba, żeby trasa jakoś chodziła u wszystkich (u tych u których się uruchamia).
PS. Nie wiem czy to coś da, ale nieuruchamianie sie trasy u niektórych prawdopodobnie jest spowodowane zbyt małą ilością RAM-u. Jak miałem 512MB to trasa rozpychała się na ponad 300MB.
Patrykos:
Warto dodać, żeby towarem nie jechać monotonnie, możnaby dać krótki postój przed Grabówkiem żeby było ciekawiej, najlepiej jakby towarem się jechało cała trase...myślę, że da się to zrobić:)
ammpp:
Mam drobną uwagę na temat ustawienia semaforów. W misji EP09 na początku mamy kawałek toru o V szlak. 140 km/h. Na końcu tego toru jest semafor który ogranicza do 100. I 20m za semaforem - zwrotnica, na której nawet te 100 km/h powodują wywalenie sie składu, nie mówiąc już o tych 20 metrach, które mam na wyhamowanie ze 140 do 100.
Ten semafor powinien być duuuuuuużo dalej od zwrotnicy no i oczywiście powinien ograniczć V trochę bardziej niż tylko do 100.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej