Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Wagon Fas 413s

<< < (2/4) > >>

JONIN_EZT:
ale kolega wyraźnie powiedział

--- Cytat: "EU7_304" ---Czy posiada ktoś gotowy plik .max sprzęgów i wężyków
--- Koniec cytatu ---

więc inne rozszerzenia nie są potrzebne.

[EDIT]

Przy okazji z cyklu znalezione w necie (zdjęcie czoła)
http://kolej.lodz.pl/show.php?id=42&dzial=lodzan&st=0&il=10

pozdrawiam

Poscikk:

--- Cytat: "EU7_304" ---1. Jak mogę usunąć denerwujący efekt błyszczenia pokazujący się przy cutowanych miejscach (na bokach kubłów to szczególnie widać)?

--- Koniec cytatu ---

Z własnego doświadczenia wiem, że to to takie jakby wgięcie. Za dużo wycięłeś i po prostu się zrobił taki efekt i to wcale nie jest błyszczenie tylko tam brakuje materiału. Pobaw się wierzchołkami i je poprzestawiaj, ale tak by nie naruszyć kształtu, albo zastaw czymś tylko dokładnie z krawędzią boku i użyj narzędzia collapse to się złączy w jedną całość i nie będzie problemu potem z oteksturowaniem.

EDIT: Jeszcze możesz zrobić te boki od nowa tyle, że wpisując przy tworzeniu boxa więcej vertexów(o ile nie wpisywałeś). Wtedy napewno będzie dobrze po cutowaniu.

eu07_304:

--- Cytat: "Poscikk" ---Z własnego doświadczenia wiem, że to to takie jakby wgięcie. Za dużo wycięłeś i po prostu się zrobił taki efekt i to wcale nie jest błyszczenie tylko tam brakuje materiału.
--- Koniec cytatu ---

Tylko ja tam nic nie usuwałem. Wyciąłem Tylko prostokąt na wcięcie z boku. A w nim drugi prostokąt, który przesunąłem do środka kubła.

Poscikk:
No i przy tym przesówaniu tak się poustawiały punkty, że wyszło to co wyszło. Po prostu przy tworzeniu boxa dałeś za mało punktów w szerokości, długości i wysokości. Spróbuj od nowa wpisując większe liczby jak np. 20
Wtedy powinno być wporządku

eu07_304:
Oj, 20X20X20 to strasznie dużo :/ Ale spróbuję.

Co do tego linku z wężami yB To tam jest plik max, ale chyba zrobiony na jakiejś kosmicznie (dla mnie) wysokiej wersji. Przy odpalaniu wyskakuje komunikat "Missing Dlls" i wymienia pliczki: mrMaterialAttribs.gup , reactor.dlc , ParamEditor.gup . A potem "File Open Failed: (...)\wenrzyki.max" .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej