Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Wagon Fas 413s

(1/4) > >>

eu07_304:
Witam!

Parę dni temu zacząłem prace nad wagonem Fas. Na razie prezentuje się marnie. Tylko cztery kubły, platforma i węgiel.

Ponieważ to jeden z pierwszych moich poważnych modeli do Maszyny zadam parę pytań:
1. Jak mogę usunąć denerwujący efekt błyszczenia pokazujący się przy cutowanych miejscach (na bokach kubłów to szczególnie widać)?
2. Czy posiada ktoś gotowy plik .max sprzęgów i wężyków? Ja ich nie umiem robić :/

Pozdrawiam!

ST44-003:
W katalogu t3d np. EAOS`a klknij crtl+h i wpisz "sprzeg". Odnajdzie ci wpisy .bmp jak i sam sprzęg. Co do buforów wpisz "buffer" i będziesz tam miał wszystko. Nie wiem tylko jaki jest wpis na wężyk.

eu07_304:
Ja nie chcę w notatniku sobie wklepywać sprzęgów. Poza tym tekstura nie jest modelem. #sprzeg.tga to tylko tekstura. Poza tym wagon robię wbrew pozorom w 3dsmaxie nie w notatniku. Bufory tak mniej więcej umiem robić.

ST44-003:
Ale innego modelu raczej tam nie ma. Przeszukałem cały ten katalog i nie znalazłem nic poza .tga i bmp. jeśli chodzi o sprzęg.

Dolmio89:
http://net.azartsat.pl/Omega013/wezyki/wenrzyki.rar

O to chodzi? Jakiś czas temu youBy wykonał znormalizowane modele wężyków dle twórców taboru.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej