Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Modele Zieleni
bohunIC:
--- Cytat: "EU7_304" ---Ja jakoś przeciągam z "kuli" na obiekt i jest wszystko w porządku...
--- Koniec cytatu ---
Tez tak robie jak przedmowca musze sie przyznac. Moze kolega zapomnial o UWV map po nalozeniu textury bez tego render nie pokaze nalozonej textury oraz wyswietli komunikat bledu. A moze kolega ma wylaczona opcje w okienku Perspective zeby wyswietlalo textury, moze ma tylko wires itd. Kliknij w lewy gorny rog okienka perspective i ustaw sobie view na zadany.
pol102:
A czy posiada ktoś modele (t3d) krzaków? Akvin i Profeta pewnie je kojarzą z trasy którą jechali do Wolsztyna. Taki krzaki są mi niezbędnie potrzebne.
pozdze:
Ale po co Ci modele .t3d krzaków.Przecież każdy krzak czy drzewo w maszynie to ten sam model dwóch skrzyżowanych płaszczyzn. A jego kształt zależy tylko i wyłącznie od tekstury jaką wykorzystujesz i rozmiarów jakie mu nadasz.Jak masz aparat i umiesz robić tekstury półprzezroczyste to sam możesz sobie zrobić tyle krzaków ile chcesz, i jakie tylko kształty sobie wybierzesz.A może ja do końca nie rozumiem i słowo "krzak" to jakieś hasło jest ??
pol102:
2 km krzaków to będzie tak z 40 obiektów typu Plane. Z tymi przezroczystymi teksturami to jest kłopot bo posiałem gdzieś mojego Paint shop pro a Corel gryzie gdzieś kurz na półce. Zresztą Łukasz przypomnij sobie odcinek z Włoszakowic do Boszkowa, no same krzaki :/
Hasło krzaki znaczy "Beznadziejnie niopanowana zieleń mająca tendencję do zdzierania resztek farby z wagonów PKP PR i niszcząca żaluzje w SU45 i SU46 :]
pol102:
Zabiją mnie za to ale jak nowy wątek to nowy post. Panowie trasopisarze jak wstawiacie wskaźniki? jako signal czy jakoś inaczej?
Jak to jest z includowaniem drzew czy musze nadawać im niepowtarzalne nazwy czy mogą zostać dmoyślne? W4n wstawia się zaraz za peronem czy jeszcze na nim?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej