Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Modele Zieleni
pol102:
Tak jak w temacie, a mianowicie poszukuję nowych modeli obiektów zielonych np. przy torowych krzajdów niszczących żaluzje w SU45 (na potrzeby symka nie muszą być aż tak brutalnie realistyczne, zresztą Ci którzy jechali z Leszna do Wolsztyna wiedzą co mam na myśli), nie wzgardziłbym też nowszymi i ciut bardziej realistycznymi drzewami (ale bez nadmiaru trójkątów :D).
I jeszcze jedno. Podczas dzisiejszych prac w 3D Studio Max 8 coś pokićkałem, a właściwie chyba zepsułem gdyż mimo tego że "plane" teksturuje nie widzę tego w widoku perespective ani w żadnym innym natomiast w Renderze widać że coś jest o teksturowane. Można na to coś poradzić?
eu07_304:
--- Cytat: "pol102" ---I jeszcze jedno. Podczas dzisiejszych prac w 3D Studio Max 8 coś pokićkałem, a właściwie chyba zepsułem gdyż mimo tego że "plane" teksturuje nie widzę tego w widoku perespective ani w żadnym innym natomiast w Renderze widać że coś jest o teksturowane. Można na to coś poradzić?
--- Koniec cytatu ---
Tak jak włączysz material editora to kliknij na którymś z interesujących Cię materiali i zaznacz taki sześcianik biało-niebieski.
Piotrek:
--- Cytat: "pol102" ---I jeszcze jedno. Podczas dzisiejszych prac w 3D Studio Max 8 coś pokićkałem, a właściwie chyba zepsułem gdyż mimo tego że "plane" teksturuje nie widzę tego w widoku perespective ani w żadnym innym natomiast w Renderze widać że coś jest o teksturowane. Można na to coś poradzić?
--- Koniec cytatu ---
Podczas nakładania tekstury nie przeciągaj jej wprost z kuli, ale z przycisku ze ścieżką pliku tekstury.
eu07_304:
Ja jakoś przeciągam z "kuli" na obiekt i jest wszystko w porządku...
Piotrek:
--- Cytat: "EU7_304" ---Ja jakoś przeciągam z "kuli" na obiekt i jest wszystko w porządku...
--- Koniec cytatu ---
U mnie (3dsmax 7) przeciąganie z kuli lub ze ścieżki ma znaczenie (w tym pierwszym przypadku obiekt staje się po prostu szary).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej