Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia 14.
Krzysiek626:
--- Cytat: pozdze w 07 Lutego 2009, 19:00:49 ---Witam.
Scenerie za względu na wstrząsy kabiną podzieliłem na dwie części. Pierwsza to Łódź-Sieradz ,druga Sieradz -Ostrów. I teraz jest problem jak rozwiązać przelot towarów przez Sieradz. Pozostałe pociągi mają postoje w Sieradzu. Dodać należy ,że w Sieradzu jest sygnalizacja kształtowa.
Wersja A:
Towara wpuszczam na bok i zatrzymujemy. Po odpaleniu w drugiej części towar rusza z tego bocznego toru w dalszą jazdę.
--- Koniec cytatu ---
Skłaniam się do wersji powyższej. Zmiana scenerii w trakcie jazdy jakoś nie pasuje.
Po za tym w ten sposób można przepuścić pośpiecha.
--- Cytat: ZiomalCl w 07 Lutego 2009, 19:06:12 ---Exe w wersji nowszej od tego z dizelpacka ma problem trzęsienia kabiny rozwiązany. Tyle że ta wersja jest teraz zbyt zbugowana i 'rozbabrana' przy hamulcach żeby ją wydać. Trzymaj wersje całościową na przyszłość.
--- Koniec cytatu ---
Pomimo wszystko podzieliłbym scenerię na dwie części.
Jest kilka powodów.
1. Nie muszę mieć ochotę dokończyć misję od zaraz, a exe nie oferuje zapisanie stanu symulacji. Nie każdy ma tyle czasu.
2. Wczytywanie mniejszych scenerii trwa szybciej a jednocześnie jest większy FPS, nie wszystkich jeszcze stać na najszybsze komputery.
3. Całościową scenerię można i tak zrobić poprzez polecenie pisząc odpowiedni plik scn. Przykładem jest Testowo. Można zrobić też wersję na SPT. Tu nie powinno być żadnych problemów.
uetam:
W nowym exe wstrzasy sa wyeliminowane,wiec problem niejako sam sie rozwiazuje...
bohunIC:
@Pozdze coś robisz na odcinku Herby- Chorzew Siemkowice?
pozdze:
Na razie nic . Mam tylko zrobione foty posterunków blokowych . Ale padał śnieg i będę musiał powtórzyć jeszcze raz wypad na foty. Teraz jestem zajęty odcinkiem Sieradz- Ostrów Wlkp..
SM31-113:
Co do scenerii Sieradz-Ostrów, niedawno zacząłem pomagać pozdze w elektryfikacji tej trasy. Na chwile obecną zelektryfikowany jest ok. 70km odcinek z Sieradza do podg. Radliczyce. 2 częścią trasy (Łódź-Sieradz) zajmuje się oczywiście @pozdze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej