Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia 14.
pozdze:
Witam.
Scenerie za względu na wstrząsy kabiną podzieliłem na dwie części. Pierwsza to Łódź-Sieradz ,druga Sieradz -Ostrów. I teraz jest problem jak rozwiązać przelot towarów przez Sieradz. Pozostałe pociągi mają postoje w Sieradzu. Dodać należy ,że w Sieradzu jest sygnalizacja kształtowa.
Wersja A:
Towara wpuszczam na bok i zatrzymujemy. Po odpaleniu w drugiej części towar rusza z tego bocznego toru w dalszą jazdę.
Wersja B:
Towar wjeżdża na podany tylko wjazd (na prosto) i przed zatrzymaniem się przed wyjazdowym wyłączamy scenerie i uruchamiamy następną część w której mamy v.pocz. ~ 10km/h i dostajemy po krótkiej chwili pozwolenie na dalszą jazdę.
Wersja C:
Towarem dostajemy przelot przez Sieradz ( mijamy wówczas odchyloną kształtową tarczę przelotową) i wyłączamy symulację zaraz po opuszczeniu stacji Sieradz. Druga cześć zaczyna się za Sieradzem, skład leci sobie około 10km/h, podobnie jak to zrobiono w MSTS.
Która opcja według Was jest najlepsza. Ja osobiście skłaniam się ku wersji "C".
AtapiCl:
--- Cytat: pozdze w 07 Lutego 2009, 19:00:49 ---Scenerie za względu na wstrząsy kabiną podzieliłem na dwie części. Pierwsza to Łódź-Sieradz ,druga Sieradz -Ostrów. I teraz jest problem jak rozwiązać przelot towarów przez Sieradz. Pozostałe pociągi mają postoje w Sieradzu. Dodać należy ,że w Sieradzu jest sygnalizacja kształtowa.
--- Koniec cytatu ---
Exe w wersji nowszej od tego z dizelpacka ma problem trzęsienia kabiny rozwiązany. Tyle że ta wersja jest teraz zbyt zbugowana i 'rozbabrana' przy hamulcach żeby ją wydać. Trzymaj wersje całościową na przyszłość.
bohunIC:
W sumie to panowie pomyślałem sobie tak kiedyś przy okazji kończenia mojego odcinka że gdyby połączyć Kępno, które jest zrobione i trochę się nagimnastykować z odcinkiem od Herby Nowe w górę to byłoby już gdzie pojechać po Polsce. Ja niebawem skończę moje dzieło i potem będę ciągnąć dalej do Fosowskie (finał) ale może warto by podjąć dyskusję w tym wątku co zrobić dalej?
Macie jakieś chęci/pomysły? Ja oferuje swoją pomoc jak coś.
pozdze:
--- Cytat: bohunIC w 07 Lutego 2009, 20:01:23 ---W sumie to panowie pomyślałem sobie tak kiedyś przy okazji kończenia mojego odcinka że gdyby połączyć Kępno, które jest zrobione i trochę się nagimnastykować z odcinkiem od Herby Nowe w górę to byłoby już gdzie pojechać po Polsce. Ja niebawem skończę moje dzieło i potem będę ciągnąć dalej do Fosowskie (finał) ale może warto by podjąć dyskusję w tym wątku co zrobić dalej?
Macie jakieś chęci/pomysły? Ja oferuje swoją pomoc jak coś.
--- Koniec cytatu ---
W tym moim odcinku Łódź-Sieradz jest także odcinek węglówki: Chorzew Siemkowice- ZWK- Poddębice. Kiedyś już zadeklarowałem, że jak skończę z tą trasą ( obecnie zostało 3/4 elektryfikacji,domy ,drzewa itp pierdoły) to mam ochotę zrobić Herby- Chorzew Siemkowice. I tą deklarację podtrzymuję. Więcej powiem; jutro jadę na wspomniany odcinek w celu porobienia zdjęć na tekstury tamtejszym posterunkom blokowym.
uetam:
Ja moge zrobic Wielun-Ostrów w blizej nieokreslonej przyszlosci.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej