Autor Wątek:  początki z grą :)  (Przeczytany 2941 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jageer

• Zasłużony dla Symulatora
  • Jak Sz to tylko na Tm....
  • Otrzymane polubienia: 48
początki z grą :)
« dnia: 09 Lipca 2007, 10:43:34 »
Witam ! Praktycznie od wczoraj mam sprzęt pozwalający mi płynnie grać w MaSzynę. I mam pare pytanek. W sumie szukałem po forum jak mieć podświetlane zegary, ale większość paczek nie można sciągnąć bo pliki są pousuwane. Czy mógłby mi ktoś pomóc i podać jakieś linki czy coś żeby mieć podświetlenia zegarów i światła zewnętrzne ??

No i jako początkujący maszynista mam drugi problem. Jak np jadę EN57 patrze a tu nagle stacja i nie zdąże się zatrzymać. W jaki sposób wiadomo, że zbliżamy się do stacji i trzeba powoli wytracać prędkość ??

I moje ostatnie pytanie, czy np stworzenie dworca Kraków główny miało by sens tzn czy komputer by to pociągnął ?? Ponieważ chciałem zacząć tworzyć trasę w stronę Przemyśla, a znajomy pracuje jest maszynistą i mógłby mi troszkę planów zebrać i pomóc.

Z góry dzięki i pozdro !!
Musi to robić delikatnie, bo jak nie umie to semafor opadnie...

Offline kruger

• Maszynista metra
  • Otrzymane polubienia: 0
Re: początki z grą :)
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lipca 2007, 10:53:15 »
Cytat: "jageer"
No i jako początkujący maszynista mam drugi problem. Jak np jadę EN57 patrze a tu nagle stacja i nie zdąże się zatrzymać. W jaki sposób wiadomo, że zbliżamy się do stacji i trzeba powoli wytracać prędkość ??

Stosowany jest wskaznik W16. Na tej stronce masz rysunek i opis znaku http://www.kolej.pl/rbach/e1/wskin.htm

Cytat: "jageer"
I moje ostatnie pytanie, czy np stworzenie dworca Kraków główny miało by sens tzn czy komputer by to pociągnął ?? Ponieważ chciałem zacząć tworzyć trasę w stronę Przemyśla, a znajomy pracuje jest maszynistą i mógłby mi troszkę planów zebrać i pomóc.
Z góry dzięki i pozdro !!

W sumie budynek dworca juz masz :)

Offline janek32

• EMIT Ghp400M4C
  • Otrzymane polubienia: 1
początki z grą :)
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Lipca 2007, 11:47:31 »
Na stacji Wielki Kac w Quarku jest wykorzystany ten budynek.

Zamykam.
Akvin
« Ostatnia zmiana: 19 Września 2007, 22:49:58 wysłana przez Akvin »
-Środa 844012.
-Zgłaszam się.
-Zapytaj energetykę, czy zapłacili rachunki, luzem ciągniemy i jest 2900.