Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

A może by tak ograniczyć nasze swawole na torach?

(1/4) > >>

sciubok:
Witam. Jak na mój gust w tej doskonałej grze jaką jest sym eu07 brakuje czegośco kontrolowało a raczej nadzorowało by nasze posunięcia. Jakieśujemne punkty za przejazd na czerwonym itp. no i może kilka wzkazówek w czasie gry. Jakieśmeldunki ze stacji albo coś? no bo to gra jest strasznie martwa. odcięta od rzeczywistości. Pozdrawiam cały UE team. CZekam z niecierpliwością na różne poprawki.

MarcinSi:
Oj ,w tym symku narazie jest wiele nierealnych rzeczy ,ale jak widzisz prace cały czas trwają. Ale tak szczerze to w realu też jak np. przejedziesz na czerwonym to nic się nie stanie. Propozycia typu punkty karne jest dla mnie trochę dziwna i niepotrzebna. A ograniczenia też są np. co do prędkości itp.
Pz.

Nicolass:
Tak, to prawda brakuje w MaSzynie bata który by pilnował żebyśmy czegoś głupiego nie zrobili. W Mechaniku było to fajnie rozwiązane, były punkty karne, ale ja myśle że poza takimi punktami, można by wyświetlać (oczywiście w wersji na nebulę) różne komunikaty typu "Przekroczyłeś maksymalną prędkość - zwolnij". Najlepiej by było, gdyby zamiast napisu tekst był odtwarzany, ale ze zględu na duży rozmiar plików wave oraz konieczność obecności bardzo dużej liczby komunikatów wiem że było by to trudne do zrealizowania. Bardzo fajnie kwestię tę rozwiązał Microsoft w swoim najnowszym symulatorze lotniczy FS 2004. Tam można prawie że gadać z wirtualną kontrolą lotu, no i wielokrotnie nas ona zaskakuje, np. nie udziela pozwolenia na lądowanie na wybranym przez nas lotnisku, i na przykład skierowuje nas na inne. Warto by to wprowadzić do symka, bo przecierz w każdym loku radio jest :)

sciubok:
ej  no nie przesadzałbym że jak przejedziesz na czerwonym w prawdziwym świecie to się nic nie stanie. Bo będziesz miał spore problemy. Natomiast w symku można jeździć jak się chce. No... Chyba że się w końcu z czymś zderzymy albo nam zwrotnicy nie zdążą ustawić ;)
Przecież nie chodzi mi o to zeby od  razu włączały się hamulce i wszystko wybuchało. Wystarczy ostrzeżenie.... coś w tym stylu. a zmieniając temat... Właśnie sobie podziwiałem symka na nebuli. Na zwykłym mam 2 fpsy a tu 20!! i to na dużych rozdzielczościach. Co prawda plansza jak na razie malutka ale i tak jestem dobrej myśli. Więc tylko czekać dalszych udoskonaleń .

Marcin_EU:
Jakas ocena jazdy faktycznie by sie przydala, moglaby uwzgledniac przestrzganie przepisow, punktualnosc, lagodnosc hamowania i moze costam jeszcze. Pomysle nad tym przy nebulowej wersji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej