Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Uszkodzenia przy zderzeniu

(1/2) > >>

pawelpiotr19:
Mam takie pytanie a zarazem propozycje. A manowicie jest taka gra o nazwie Life For Speed (LFS) tam wystepuje takie zjawisko ze przy uderzeniu w coś tekstura w pojeżdzie sie wgina do wnętrzna pojazdu. Czy była by mozliwość zrobienia czegoś takiego w maszynie?

AIR:
chyba zapomniałeś, że MaSyna nie jest GRĄ tylko SYMULATOREM

pawelpiotr19:
Dobrze rozumiem, była to tylko taka moja ciekawość czy jest coś takiego mozliwe, i czy miało by jakieś zastosowanie.

(prosze nie mieszajcie mnie z błotem wystarczy ze siedze w szkole po 10 godzin)

Szociu:
Praktycznie stworzenie takich kolizji byłoby teraz nie możliwe, gdyż trzeba by edytować każdy model oddzielnie. I może być też tak, że autor modelu już nie posiada go w formie modelu .max więc edycja modelu jest niemożliwa.

t0mcioo:
niektorzy siedzia 7 dni po 12h i nie narzekaja.

Na chwile obecna nie ma i zapewnie mozesz na dluzszy okres zapomniec.

Wgniecenia (nawet najprostrze) nie sa łatwie do zaimplementowania same w sobie. Najprosciej i najmniej doklanie byloby opracowanie mozliwosci dynamicznych zmian tekstor i przeladowanie odpowiednich fragmentow po zderzeniu. Zmienilo by to efekt wizulany jedynie (i jedynie z zewnatrz) + dzialalo by to z odpowiedniego kątu - w rzeczywistocsi ksztalto modelu by sie musial zmienic.

zreszta - nie ma sensu; narazie sa bardziej wazne sprawy do zrobienia (o ile wogule ktos pracuje nad nowszymi wersjami, bo rozne ploty chodza...)

@AIR -> pawelpiotr19 nie mowil ze maszyna jest gra, slowo gra jest uzyte w stosunku do LFS. A pozaztym toi ze jest symulatorem to na pewnym etapie wgniecienia, i kontrola kolizji (fizycznych) powinny byc dodane (zmienione, poprawione). <-imo

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej