Autor Wątek:  PKP PRZEWOZY REGIONALNE REZYGNUJE W BAROWYCH WAGONÓW  (Przeczytany 3934 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 32
PKP PRZEWOZY REGIONALNE REZYGNUJE W BAROWYCH WAGONÓW
« dnia: 04 Czerwca 2007, 10:06:26 »
Wars tylko w InterCity.
Od początku czerwca wybierając się w długą podróż z PKP Przewozami Regionalnymi trzeba zabrać ze sobą wałówkę. Bo od dziś z tych składów zniknęły wagony barowe Warsu. Nie ma nawet wózeczków z zimnymi napojami czy kanapką. Bo PKP tnie własne koszty kosztem podróżnych.
PKP Przewozy Regionalne i Wars SA ograniczyły współpracę od 1 czerwca. Nie będzie już można w czasie podróży kupić sobie choćby butelki soku czy kanapki.- Myślimy nad wprowadzeniem wózeczków, tzw. minibarów, jakie są w InterCity. Ale tam mają one zaplecze w postaci wagonu Warsu, w którym można np. zagotować wodę na kawę czy herbatę. Bez takiego zaplecza bardzo trudno wprowadzić je do składów - tłumaczy dziennikowi.pl Andrzej Buczkowski, dyrektor ds. marketingu i rozwoju Wars SA.
Wars zastanawia się, jak rozwiązać ten problem. Niewykluczone, że wózeczki z napojami, kanapkami i ciastkami pojawią się w pociągach PKP Przewozy Regionalne od 1 lipca. Ale nie we wszystkich i nie na całej trasie.
- Jeśli będą, to na kawałku trasy, najbardziej newralgicznym. A to dlatego, że wtedy bazy takie, jakie były w naszych wagonach, stworzymy po prostu na stacjach - mówi Andrzej Buczkowski.
TVN24.pl
Pozdrawiam

Offline danielek

• Otrzymane polubienia: 7
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Czerwca 2007, 13:47:50 »
To pewnie posprzedają do PKP IC.
Miłośnik stonek i siódemek :)

PEKAPE

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Czerwca 2007, 13:59:45 »
Witam

A mi to bez różnicy czy jest WARS czy go nie ma w składzie pociągu,i tak tam nic nie kupowałem bo ceny były zabujcze,a towar byle jakiej jakości dla przykładu podam np.piwo,raz kupiłem w warsie puszke piwa i zapłaciłem 6 zł.,jak go napoczołem to smakowało (przydkie wyrażenie sory) "jak siki",póżniej widziałem takie samo piwo w sklepie za cenę o wiele niższa.Moje zdanie jest takie że nawet dobrze że tak się stało,towar do kitu a ceny makabrycznie duże.

pozdrawiam

Offline JONIN_EZT

• Dalej student. Linia 202 maker
  • Otrzymane polubienia: 1
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Czerwca 2007, 15:32:13 »
zgadzam się koszta były zabójcze. Jak dla mnie to może i nawet zyskają na tym. Pamiętam paczka jakiś chipsów za 5 zł które normalnie kosztują około 2.50zł
Linia 202
Układ torowy (tory główne) - 100%
Układ torowy (reszta) - 15%

Offline prof_klos

• Już nigdy nie będzie takiego lata...
    • http://www.prof-klos.yoyo.pl
  • Otrzymane polubienia: 4
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Czerwca 2007, 17:07:49 »
Ej - panowie.
Stop :)
Wiecie co - ja nieświadomie 28 maja jechałem w Warsie PKP PR...
I nie myślałem, iż to ten ostatni raz... Nawet zdjęcia nie wykonałem :(
Z MaSzyną od 2003!