Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Zmiana eventów w linii 546

<< < (2/3) > >>

MKaczy:
Wiec tak, podpowiem Ci ze zwrotnica ta nazywa sie:

--- Kod: ---sianowice_zwr07
--- Koniec kodu ---

Teraz wejdz do folderu scenery i dalej, linia546. Masz tam plik "linia546_events.inc" i szukaj czegos co ma zwiazek z EN57 i Sianowicami, wieciej nie pomoge bo sam nie moge dojść do tego :)

Marconi:
Witam.
Grzebanie w eventach nic nie da. Kłopoty, o których pisze User, nie powodują zdarzenia zawarte w pliku, tylko zdarzenie:
EVENT1: SIANOWICE_ZWR07-
przypisane do toru SIANOWICE_TOR1-PERON1.
Teoretycznie można je zablokować, ale później trzeba przetestować, jaki skutek będzie miała ta zmiana dla pozostałych misji.
Coś jednak grzebałeś w pliku, ponieważ to jest misja nocna, a nie dzienna.

Krzysiek626:

--- Cytat: "Marconi" ---Witam.
Grzebanie w eventach nic nie da. Kłopoty, o których pisze User, nie powodują zdarzenia zawarte w pliku, tylko zdarzenie:
EVENT1: SIANOWICE_ZWR07-
przypisane do toru SIANOWICE_TOR1-PERON1.
Teoretycznie można je zablokować, ale później trzeba przetestować, jaki skutek będzie miała ta zmiana dla pozostałych misji.
Coś jednak grzebałeś w pliku, ponieważ to jest misja nocna, a nie dzienna.
--- Koniec cytatu ---

Nie masz racji, a to z tego względu że event ma być tak napisany, żeby nam pasował. Event można edytować w taki sposób, aby działał według naszego planu. Nie ma potrzeby jego blokowania, wystarczy opóźnić jego działanie o czym pisałem kilka postów wyżej. ( komenda: multiple xxx gdzie x oznacza czas opóźnienia)
PS1: Grzebanie w pliku ze zmianą z nocy na dzień nie ma tu nic do rzeczy.
PS2: Przestawienie zwrotki nie jest błędem EXE, poprostu skład siódemka + wagony jest dłuższy niż jeden kibel. (przynajmniej jeszcze raz taki długi)

Marconi:
Myślę, że nie Zrozumiałeś mojego postu. Zwrotka jest ustawiana bezpośrednio przez tor, jak w poście, a tu nie ma możliwości regulacji opóźnienia. Chyba że o czymś nie wiem. Żeby zmieścić dłuższy skład należałoby przesunąć to zdarzenie na tor bardziej z przodu. Ewentualnie wywołać samo zdarzenie w tym miejscu, gdzie jest, a samo przestawianie zwrotki przenieść do pliku eventów, gdzie istnieje możliwość regulacji opóźnienia.
Odnośnie PS1. Nie stwierdziłem, że zmiana pory doby ma coś do rzeczy. Stwierdziłem, że coś jednak zmieniał, ponieważ pisał, że oprócz składów niczego nie ruszał.
Odnośnie PS2. Oczywiście że nie jest. Jest jak Piszesz.

Krzysiek626:
Trochę teoretycznie bo nie jestem w stanie dokładnie tego sprawdzić (nie mam dostępu do plików Maszyny)
Ten event

--- Kod: ---EVENT1: SIANOWICE_ZWR07-
--- Koniec kodu ---

Przypisany jest jak piszesz do toru i podajesz jego nazwę.
Tor
--- Kod: ---SIANOWICE_TOR1-PERON1.
--- Koniec kodu ---
sam z siebie nie jest w stanie wywołać zdarzenia. Jego opis powinien być w pliku scn lub pliku inc Chyba że obaj czegoś nie wiemy. sprawdzę to jeszcze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej