Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Zmiana eventów w linii 546

(1/3) > >>

JacekBlachoot:
Witam. Zamieniłem sobie skład w linii 546 w misji z EN57 na EU07 + parę wagonów. Oprócz tego nic nigdzie właściwie nie grzebałem. I tu rodzi się mój problem. Bodajrze przy wjeździe do Krosowa (?) - wybaczcie ale nie jestem pewny czy to ta stacja, zbyt szybko przestawia się rozjazd. Gdy w oryginalnej misji jedziemy EN57 nie ma problemu, gdyż 3 wagonowa jednostka zdąży przejechać, natomiast EU07 + 5 wagonów już nie i skład zostaje rozerwany. Wobec powyższego mam pytanie. Czy da się przedłużyć czas do przestawienia rozjazdu? Jeśli tak to jak?

Dziękuję i pozdrawiam.

Damian92:
Witam. Ja jakos wiele razy zmienialem kibla na EU07 + po 6/7 wagonow czasem, i jeszcze nigdy się z czyms takim o czym mowisz nie spotkalem.

JacekBlachoot:
Drobna korekta - dzieje się tak w Sianowicach. Oto screen. Acha próbowałem na różnych .exe (664 i 699).

Krzysiek626:
Sprawa wydaje się być dość prosta, należy znaleźć nazwę zwrotki która przestawia się pod składem.  Potem zobaczyć który z eventów ją przestawia. Eventy przeważnie są wyzwalane z pewnym opóźnieniem, należy to opóźnienie zwiększyć.
Tyle teorii.
Nazwę zwrotki można znaleźć przy pomocy programu STV.
Szukamy eventu z tą zwrotką, i zmieniamy komendę .... multiple15 na multiple 40, to oczywiście tylko przykład.

JacekBlachoot:
Dzięki za odpowiedź i pomoc. Jak już zmienię to dam znać jak mi poszło i napiszę w którym evencie należy "gmerać" i która to zwrotnica. Tylko trochę to może potrwać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej