Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny

Weekend'owe screeny z prac nad nową TRAKCJĄ

<< < (6/7) > >>

bohunIC:
A to juz Quark, po modernizacji i dostosowaniu na 160km/h

firleju:
bohun, czy ta nowa trakcja będzie w osobnych plikach, tak żeby można było stosować wybiórczo, czy też zamieniasz stare pliki. IMHO to możnaby tak zrobić, że starą trakcję z kątownikami zamienić, a wszystkie nowe słupy dać jako osobne pliki. No chyba, że robisz to na zasadzie podmiany tekstury do jednego modelu. Czy możesz się wypowiedzieć?

bohunIC:

--- Cytat: gfirlejczyk w 06 Października 2007, 21:07:12 ---bohun, czy ta nowa trakcja będzie w osobnych plikach, tak żeby można było stosować wybiórczo, czy też zamieniasz stare pliki. IMHO to możnaby tak zrobić, że starą trakcję z kątownikami zamienić, a wszystkie nowe słupy dać jako osobne pliki. No chyba, że robisz to na zasadzie podmiany tekstury do jednego modelu. Czy możesz się wypowiedzieć?

--- Koniec cytatu ---

Jest zrobione tak że, plik -3D.T3D to sam wysiegnik [teownik domyślnie], STB1.T3D to słup [betonowy domyślnie], po złożeniu w plik inc który zostaje bez zmian otrzymujemy to co na screenach ;) Wszystko jest po staremu w plikach, tylko wykonanie troche lepsze, ale to Wy ocenicie. Na razie sie testuje jeszcze. A dojdą pojedyńcze plik inc dla rozróżnienia rurowe, teownikowe czy te na 160km/h, iskrowniki, zerowanie, we8 - 9 itd. Jesli jakieś uwagi czy pytania chetnie odpowiem!

firleju:
Czyli jak rozumiem niekoniecznie zmieniasz sam model, ale wymieniasz plik .inc. Oprócz tego będą osobne pliki .t3d dla niektórych nowych elementów (wysięgniki rurowe) + nowe pliki .inc gdy będzie np trzeba zminić teksturę słupa. Czy dobrze zrozumiałem?

bohunIC:

Słupy skończyłem, wysięgniki i kotwy i odciągi. Musze dodać bramki i zwisy ale to już chwila moment, także tak bedzie wyglądać szlak na 160km/h w mojej scenerii nad którą pracuje!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej