Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

tworzenie tras

<< < (10/11) > >>

EP07-1057:
No właśnie gmax ma swoje błędy po za tym czytałem na naszym forum że mało kto tworzy w gmaxie i że nie jest on dobry dlatego byłbym wdzięczny jak by mi ktoś poradził  jak zrobić scenerie z torami,drzewkami wodą i trawą w notatniku

Damian92:

--- Cytat: "Bogumil.S" ---A ja mam taki problem: ściągnąłem skrypty do gmax'a i za Chiny nie chcą mi działać, Gmax wywala jakieś błędy których się doszukał w kodzie skryptu, a ja nie umiem ich naprawić :( Pomoże mi ktoś?

Nie chcę przechodzić na 3Dstudio max bo to będzie piractwo.
--- Koniec cytatu ---

Tez miałem z tym problemy. W folderze scripts zrob folder o nazwie EU07 i wypakuj scrypty z forum do tego katalogu EU07. I napewno scrypty zadzialają.

Dodano po 2 minutach:

--- Cytat: "eu07-007" ---No właśnie gmax ma swoje błędy po za tym czytałem na naszym forum że mało kto tworzy w gmaxie i że nie jest on dobry dlatego byłbym wdzięczny jak by mi ktoś poradził  jak zrobić scenerie z torami,drzewkami wodą i trawą w notatniku
--- Koniec cytatu ---

Jaki naprzykład błedy ? Ja sie bawie w gmaxie i oczywiscie cudowny i łatwy w obsłudze nie jest, ale juz troche czasu sie w nim bawie i nie jest az taki tragiczny jak inni mowią, no chyba ze eksportowanie sceneri to katastrofa ale coz poradzic. A czy bedzie dzialac na linuxie, to niewiem moze ktos bardziej doswiadczony bedzie wiedział.

Bogumil.S:
Bardzo dziękuję masz rację ;)
Pozdrawiam

Dolmio89:
Jeśli chodzi o budowe trasy w notatniku to raczej polecam jet'a do budowy układu torowego a notatnik tylko do wstawiania obiektów, eventów itp. Mi taki układ odpowiada. Jet jest w javie więc chyba da się go uruchomić na linuksie.

Sm 42 driver:
Witam.
nie posiadam Linuxa ale polecam lekturę tego tematu:
http://www.eu07.pl/forum/viewtopic.php?t=2451
jest tam opisane jak pokrywać teren trawą(w notatniku oczywiście) i wyjaśnione Scenery.doc
A JET tworzy tylko torowisko.
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej