Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

tworzenie tras

<< < (9/11) > >>

JONIN_EZT:
pamiętam że był wystawiony na stronie głównej kawałek maxa z Testowa (tunel też tam był) musiałbyś poszukac

EP07-1057:
Witam

Nie chce zakładać nowego kolejnego postu więc podczepie się do tego.
   Chciałbym stworzyć trase do MaSzyny ale niestety mam linuxa.Chciałbym przestać być starym wyjadaczem który czeka tylko na jakiś dodatek do Maszyny i zrobić wreszcie coś samemu.Z lektury forum wynika że jedynym alternatywnym rozwiązaniem jest notatnik.Chciałem się w tym wczoraj zająć na zasadzie wklejenia do pustego pliku scn wpisu toru i pzreróbki i się przestraszyłem bo potrzebne są współrzędne toru a to się wiąże że potzrebny mi jest jakiś układ współrzędnyc.Czytałem scenery doc ale nie rozumiem troche tego i zwracam się do Trasopisarzy i nie tylko o pomoc w rozwiązaniu tego problemu bo chciałbym się dowiedzieć jak tworzyć trase w notatniku,jak stworzyć wodę,"posadzić trawę" i drzewka o ile dzięki notatnikowi są takie możliwości z góry Dziękuje i Przepraszam i proszę o odpowiedź

Damian92:

--- Cytat: "eu07-007" ---Witam

Nie chce zakładać nowego kolejnego postu więc podczepie się do tego.
   Chciałbym stworzyć trase do MaSzyny ale niestety mam linuxa.Chciałbym przestać być starym wyjadaczem który czeka tylko na jakiś dodatek do Maszyny i zrobić wreszcie coś samemu.Z lektury forum wynika że jedynym alternatywnym rozwiązaniem jest notatnik.Chciałem się w tym wczoraj zająć na zasadzie wklejenia do pustego pliku scn wpisu toru i pzreróbki i się przestraszyłem bo potrzebne są współrzędne toru a to się wiąże że potzrebny mi jest jakiś układ współrzędnyc.Czytałem scenery doc ale nie rozumiem troche tego i zwracam się do Trasopisarzy i nie tylko o pomoc w rozwiązaniu tego problemu bo chciałbym się dowiedzieć jak tworzyć trase w notatniku,jak stworzyć wodę,"posadzić trawę" i drzewka o ile dzięki notatnikowi są takie możliwości z góry Dziękuje i Przepraszam i proszę o odpowiedź
--- Koniec cytatu ---

Uważam, ze robienie tras w notatniku, w samym notatniku to chyba bardziej dla doswiadczonych trasopisarzy a nie dla takich, ktorzy chcą po raz pierwszy cos stworzyć. Dlatego wiec ja sobie sciągnąłem GMAXA, chodz wiem, ze nie jest najlepszy pod względem tworzenia tras ale mozna w nim duzo zrobic.

Pozdrawiam :)

EP07-1057:
No ale czy gmax zadziała pod linuxem?

Bogumil.S:
A ja mam taki problem: ściągnąłem skrypty do gmax'a i za Chiny nie chcą mi działać, Gmax wywala jakieś błędy których się doszukał w kodzie skryptu, a ja nie umiem ich naprawić :( Pomoże mi ktoś?

Nie chcę przechodzić na 3Dstudio max bo to będzie piractwo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej