Również to samo mogę powiedzieć o Tobie. Zarówno ja jak Ty masz świadomość, do czego te pytania zaprowadziłby, ale skoro jest taka Twoja wola, ok. miło było, chociaż śniadania przez Ciebie nie zjadłem :)
Pytania nie były wyrwane z kontestu, jak możesz podac przykład takiego pytania, byłbym wdzięczny. Raczej Ty zapominałeś ciągle, iż ropatrywać należało tylko i wyłącznie odcinki, że to są ich początki dróg, a nie środki, oczym niejednokrotnie przypominałem.
Jak ja nie lubię z kimś dyskutować i ktoś przypisuje takie epitety np. nie dałeś powiedzieć sobie prostych rzeczy lub pytania wyrwane z kontekstu nie przytaczając dowodów na to.
Ja Twój pogląd doskonale rozumiem (co przeczy, że sobie czegoś tam nie dałem), tylko wytykałem Tobie "niedoróbki" Twojego poglądu.
Ja nie wiem, gdzie się umieszczać powinno, wyciągam logiczne tylko wnioski z Waszych sugestii i tak:
1)wyruszając na szlak niekoniecznie musimy mieć W27, mimo, iż to jest początek drogi dla pociągu i opierać się tylko na rozkładzie jazdy.
2)skoro pkt 1 czasami się zdarza, to można z W27 zupełnie zrezygnować i opierać się na czymś innym np. tylko na rozkładzie jazdy (tak jak w przypadku Willis-Jarkawki-mech dał sobie doskonale radę bez W27).
To logiczne wnioski z Twojego poglądu.
Jeżeli przyjąćby założenie, że na początku drogi również ustawia się W27, to tylko to ułatwi pracę maszyniście, a nie utrudni.
To mój pogląd
To chciałem poprzez pytania i odp. uzyskać "wyrwać Ci z gardła" :)
We wszystkich sceneriach te W27 są na początku drogi, a w realu zauważyłem że wyjeżdżając w którąkolwiek ze stron z Bydgoszczy Głownej mam postawione W27. Być może, że we wszystkich sceneriach jest ten sam błąd, choć wątpię w to.