Witam Państwa. Nie dawno postanowialem sobie zrobic porzadek w katalogu z en57. Miałem tam dwie wersje jednostki:
1. z odgarniaczem całym
2. z odgarniaczem połówkowym (Epek robił)
Postanowiłem sobie to posegregowac, robiąc dodatkowe pliki dla tych ów, modeli. A z racji iż odgarniacz mamy tylko przy członie ra i rb zrobilem tylko pliki da tych wagonów. Nazwałem je 6Wba i 6Wbb (mmd,chk, i t3d)
Wszytsko pieknie było do czasu az przypadkiem zerknełem na bok jednostki, cos mi tam nie pasowało przy drzwiach (byla za duza szpara, przez co był przeswit) .Z ciekawosci otworzyalem drzwi i zobaczyalem taki widok:
Gdzie sie podziały przedsionki?...
Nastepnie juz w kabinie zerknełem w tył jednostki i widok był taki:
Gdzie sie podziały drzwi od przedziałów?
I jeszce wyszedlem z EZTa i wjechalem kamerka w skald RA, poczym ukazał sie taki widok:
http://img152.imageshack.us/img152/6761/22214838te7.jpgNie było przedsionków.
Podsumownie:
W przedziale "s" i "rb" wszytsko jest ok. Zaznaczam ze nic nie robilem z przedsionkami. W folderze ze zmodernizowana wersja zrobilem podobnie i było dokładnie tak samo. Myślałem ze moze jednak ja cos spsułem, ale nie...
Posiadam paczke Mariusza1970 (która kiedys tu była), obecnie w stanie "spakownym" i nie ruszonym. Pamitam ze tam tez Mariusz wprowadził dodatkowe pliki dla wersji kibla bez switałe, i ze switałami, nazywajac te dodatkowe "7ba" i "7bb" (mmd,chk i t3d). Z ciekawosci odplaiłem to tam, przy wersjach "7b..." i tez było tak samo, czyli brak przedisonków w wagonie "ra".
Na tym koncze opis mojego problemu. Jeśli macie "wielopak EZTa" lub inne podwójnie modelowo kible, sprawdzicie jak u Was z tym jest, czy macie podobnie.
Dziękuje i pozdrawiam:)