Autor Wątek:  Węzeł Szczecin  (Przeczytany 3439 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Przemekm

• Otrzymane polubienia: 9
Węzeł Szczecin
« dnia: 07 Lutego 2007, 16:26:40 »
Niedługo wybieram się do Szczecina. Na której szczecińskiej stacji panuje największy ruch pociągów towarowych i jeżdżą ciekawe pojazdy? Dzięki za wszelkie info.

Offline Patrykos

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 9
Węzeł Szczecin
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Lutego 2007, 17:44:59 »
Szczecin Port Centralny - nie wiem jaki tabor.
Pozdrawiam, Patryk
https://www.facebook.com/WarsztatPatrykosa
Węgrom gratulujemy Ikarusa.

Offline defiler

• Otrzymane polubienia: 81
Węzeł Szczecin
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Lutego 2007, 19:21:37 »
Oooo... very nice ! Czy moglbys pofocic Szczecinskie byki na tekstury ? :)

Offline Sakorius

• KB Serwis - Szczecin Dąbie
    • Sakorius Home Gallery
  • Otrzymane polubienia: 0
Re: Węzeł Szczecin
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Lutego 2007, 00:12:01 »
Cytat: "Przemekm"
Na której szczecińskiej stacji panuje największy ruch pociągów towarowych i jeżdżą ciekawe pojazdy?

Największy ruch jest na stacji Szczecin Dąbie, ponieważ tamtędy przelatują prawie wszystkie pociągi towarowe jadące do/ze Szczecina. Na Dąbiu można spotkać czasami "prywaciarzy" np CTL, PTK Zabrze (obsługa bocznicy do ciepłowni na osiedlu Słonecznym).

Cytat: "Patrykos"
Szczecin Port Centralny - nie wiem jaki tabor.

Na Porcie Centralnym można zobaczyć m.in. spore stado odstawionych EU07, SM03 i SP42. A tak poza tym to spotkać można "wszędobylskie" ET22, SM30, SM31 oraz SN61-183 (ex. 189), który obecnie jest "schowany" na szopie elektrycznej, przed zimą;)
Pozdrawiam, Sławek

Offline Gadzina

• Otrzymane polubienia: 0
Węzeł Szczecin
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Lutego 2007, 01:11:17 »
Słonecznego aktualnie nie polecam gdyż w okresie zimy nie jeżdzą prywaciarze w tym rejonie prędzej w dąbiu . Jedynie latem i jeszcze jesienią jeździ TEM2. Dawniej jeździła SM42 ... ahh to były czasy :) odwiedzała mnie również podbijarka do torów i SN61 ale to kilka lat temu ... szkoda wielka że PKP nie chciała kontynuować dostarczania węgla do elektrociepłowni :(

A co do Szczecin Port centralny to ostatnio widziałem że kręciła się tam jakaś ST44 .... nie wiem czy nadal jest

@Sokorius pamiętaj też od podjuchach - tam też dosyć dużo towarów jeździ z rzepina czy kostrzyna itp.
:)