Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Instalator Dodatków

(1/8) > >>

HappyHardcore123:
Witam!

Piszę właśnie program do tworzenia, instalacji i zarządzania dodatkami do symulatora.

Program, wzorem Trainz'owego "Content Dispatchera", opiera się na własnym formacie danych (pliki *.mpm)

Instalator wygląda tak:

Link do programu:
http://www.shipyard-software.yoyo.pl/PackageManager.zip

Całość jest napisana w Delphi 7.

Program ma wyłączony kod odpowiedzialny za wypakowywanie zawartości paczki (nie jest jeszcze dopracowany)

Instalator trzeba uruchomić przeciągając plik *.mpm na ikone programu. Normalnie pojawi się niedokończone okno Managera.

Pozdrawiam, Karol

Bartek:
Ładna robota!

Trzeba tylko jakiś program, który będzie pakował pliki do tego formatu .mpm. No i twórcy tras/taboru powinni odczuwać wewnętrzną potrzebę stosowania jednego standardu dla rozpowszechniania swoich dzieł czyli np. takiego programu :)

Mariusz1970:
A co będzie, jak autor trasy doda plik który mam już w MaSzynie (np. inc do jakiegoś semka)?
Będzie pytał, czy zastąpić plik, czy z automatu nadpisze?
Jeżeli będzie z automatu nadipsywał, to ja takiego instalatora nie chcę (wolę dodatek spakowany rarem i wtedy decyduję co nadpisać, a co nie).
Bo jak kiedyś wspomniałem, nadpisywanie plików to niebezpieczna rzecz.

Ze screena instalator bardzo ładnie wygląda.

PS
Masz takiego nicka, że na 100% byłem przekonany, że to kolejny spam-bot :)

HappyHardcore123:
Ja to rozwiązałem tak:

Jeśli instalator natrafi na plik który już istnieje, pokaże mu zawartość obu plików, tzn. istniejącego i instalowanego.

Ewentualnie (raczej ta metoda powinna być stosowana) autor dodatku oznaczy w paczce dany plik jako niebezpieczny; wraz z odpowiednim komunikatem do użytkownika ;)

Mariusz1970:
Słuchaj, krótko:
Natrafi na plik, który istnieje, zapyta czy zastąpić czy nie, wraz z komunikatem, że nadpisywanie może być niezdrowe i be :)
Tak to powinno działać defultowo.
Inne działanie jest dla mnie nie do przyjęcia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej