Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Wykolejenia... :)

<< < (2/5) > >>

RooteK:
hehe ;) to tak sobie by naprzykład urozmaicić jazdę widząc z kabiny siódemki wykolejonego byka ;D.
No ale to skoro już mamy rozwiązane że tak się CHYBA nieda to co poradzicie na mów O.T. cytat:

--- Cytuj ---Prubuję zrobić sobię trasę do symulatora. Wychodzi mi fajnie, umiem stawiać trakcję (druty) z materiału Miedź i Aluminium ale nie umiem stawiać słupów, które to tą sieć trakcyjną podtrzymują. Co prawda udało mi się ustawić 2 słupy funkcją "Make zig zag" ale pojawiły mi się one tylko na krawędzi dwóch odcinków drutu (na ich łączeniu nie :( ) a wbrew nazwie "make zig zag" nierobi mi ładnego zygzakowania sieci a całą ją po prostu ciągnie skosem przez co w końcu wypada mi z obszaru toru. Wpadłem co prawda na pomysł ręcznego ustawiania słupów tak samo jak stawiam na mapie budynki, ale stwierdziłem, że byłoby to żmudne i wymagające dużo czasu i cierpliwości zajęcie. A więc czy ktoś zna dobry sposób albo wytłumaczy jak korzystać z funkcji "(...)zig zag) ?
--- Koniec cytatu ---

youBy:

--- Cytat: "glowawojtas0" ---zresztą czy niemożnaby zrobić aby obiekty nie przechodziły przez siebie a zderzały się ze sobą?
--- Koniec cytatu ---
Nie można by, to nie OSG.

Winger:
Zeberka w Quarku sa zrobione na zasadzie niewidocznego toru ze zmienna damageflag (czy jakos tak) ustawiona na 128. Tor byl ustawiony pod katem, co powodowalo efekt 'wyrzucenia' przodu lokomotywy w gore.

prof_klos:
Hmm.. A pamiętacie Testowo?
Tam na końcu trasu była 'przepaść' w którą można było wpaść. Co ciekawe, po takim upadku (a raczej zawiśnięciu w powietrzu, bo wyglądało to tak, jakby tylni wózek jakimś cudem 'trzymał' ganza na krawędzi) kabina sie dziwnie kurczyła dając wizualne wyobrażenie , ze się wgniotła ;)
Nie wiem jak to się działo, ale bardzo lubiłem ten efekt i zawsze trasę Testowo kończyłem w przepaści :))

Na poniższym screeie, wyszukanym ze starych zbiorow pokazuję właśnie ten widko 'skompresowanej' kabiny po spadnięciu w dół (co rownież widać)

defiler:
Panowie, pozwole sobie przypomniec, ze to jest symulator pojazdow szynowych a nie DESTRUCTION DERBY czy CARMAGEDDON :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej