Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Ruchome drzwi wagonów
Mariusz1970:
Patrząc na screeny i wiecie co, ale brakuje mi takiego czegoś w MaSzynie, aby za pomocą odpowiednich eventów zrobić takie coś, a mianowicie otwieranie drzwi w wagonach na stacji, taka mała animacja.
Nie znam się na tym, ale osoby, które grzebały w tych graficznych programach proszę w wolnej chwili o tym pomyśleć. Myślę, że to jest do zrobienia, a byłby bajerek.
Pozdrawiam
prof_klos:
@Mariusz - też kiedyś o tym pomyślałem - animacja otwarcia/zamknięcia drzwi dla wagonów, gdzie się rozsuwają (Bipa, Bdhpumn) już przecież istnieje (EN57).
Myślę, że dobrze byłoby przenieść ten wątek do 'propozycje'.
Mówisz - masz
Andrzej
Mariusz W.:
Każdy model wagonu trzeba byłoby przerabiać. W EN57/EN71/ED72 drzwi mają osobną bryłę, w pozostałych pojazdach (chyba we wszystkich oprócz w/w) drzwi stanowią jedną bryłę wraz c całym pudłem wagonu.
Winger:
Moim zdaniem zbyt wiele roboty. Jak wpsomnial Mariusz, wiekszosc modeli (a w zasadzie to wszystkie modele wagonow) trzeba by przerabiac, i przerobki te wcale nie naleza do najlatwiejszych, do tego pewne modyfikacje w kodzie. To jak montowanie klimatyzacji elektronicznej w duzym fiacie - zero uzasadnienia ekonomicznego.
youBy:
Dokładnie. Poza tym potrzebne by były działające wskaźniki W4 i wsadzone specjalne AI w wagonach.
A drzwi dwójłomne da radę podobno zrobić (choć nikt nie próbował jeszcze).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej