Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Quark2007
Łukasz16:
--- Cytat: "glowawojtas0" --- Ja mam na tej wersji quarka problemy takie że lokomotywa bawi mi się w "nurka podtorowego" i "lotnika nadsieciotrakcyjnego"
--- Koniec cytatu ---
Miałem ten sam problem na Linii 546 i w moim przypadku wystrczyło odznaczenie w opcjach "zapisywanie parametrów fizycznych do pilku". To powinno pomóc.
Patrykos:
Loading - texture: dynamic\pkp\sm42\sm42-174.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\1xxa\adu_160_tlk.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\1xxa\bdu_160_tlk.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\1xxa\wrbd_160_tlk.bmp
OK
A mój pomysłowy symek to wywala;/ Grzebałem we wpisach , ale nie wagonow tylko loków, bo mi troszke wywalało errorów. W czym jest błąd?
Po tym pisze ze przepraszam ale aplikacja EU07 bla bla będzie zamknięta i bla bla...
Krzysiek626:
--- Cytat: "EP08_015" ---Witam.
CHodzi mi o pociąg Nazwa składu: PE1301
Prowadzimy EU07 (EU07-485)
ze skwarek przez Wk, dejawy do koniewic.
wracajac z koniewic majac przelot w WK za tym podmytym torem o malo co bym zderzył się czolowo z su45 jadacą luzakiem. To tak ma byc?
--- Koniec cytatu ---
W czasie testów nie było problemu, Su45 wraca do WK i takiej kolizji nie miałem. Być może należy zrobić event dla semafora sbl ze światłem S1 od strony Skwarek i odwrotnie w przypadku zajęcia tego jednotorowego odcinka.
@Patrykos, traska przerabiana i testowana do paczki Defiler/Mariusz1970. Jeśli masz inną lub inaczej skonfigurowaną paczkę to składy ( loki i wagony) musisz dopasować. Najlepiej przepisać składy z innej działającej Ci traski. Loki nie mogą się powtarzać. Przypomnę że wpaczce z traską umieściłem Su45 z kabiną zrobioną przez @MKaczego. Powyżej jest także link do dźwięków. Dźwięki horn.wav do SU45 są także na serwerku
http://mamut.mysza.eu.org/~krzysiek626
EP08_015:
Jak taki event zrobic i jaka nazwa jest dla tego semafora?
Krzysiek626:
--- Cytat: "EP08_015" ---Jak taki event zrobic i jaka nazwa jest dla tego semafora?
--- Koniec cytatu ---
Sprawa dotyczy semka sbl:
--- Kod: ---include;SBL3Y.inc;113;1612.48;0.0;-9009.94;-180.0;113;103;end
--- Koniec kodu ---
To jest semek dla SU.
SU jadąc od strony Skwarek mogłaby być zatrzymana na czas zajęcia lewego toru. Nikt jeszcze nie pisał takiego eventu i nie widzę sensu tego robić dla jednej pary pociągów.
Jadąc w stronę Skwarek numer semka sbl jest 132, więc nie powinno być trudności w jego lokalizacji w pliku scm.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej