Witaj.
Postaram się Ci pomoc. Po kolei:
Jezeli korzystasz z exe o rozmiarach 664KB ( czyli tego najbardziej stabilnego, jak do tej pory ) w polaczeniu z paczka defiler/Mariusz1970 to wtedy:
Wpisy w dynamic.dat nalezy "wklepywac" _TYLKO RĘCZNIE_ i _TYLKO WIELKIMI LITERAMI_. Dlaczego ? Ano dlatego, ze plik start.exe widzi tylko takie a nie inne wpisy.
*ręcznie - tzn. nie na zasadzie kopiuj-wklej.
TIP: W paczce o ktorej wspomnialem wyzej, ED72 do wpisow ma dodane jedynki, czyli 6BA1 itd. Nalezy o tym pamietac.
Ok. Sprawe ED72 i EN71 mamy za soba.
Jezeli chodzi o niepoprawne dzialanie pseudo-swiatel, to musisz pamietac, ze jezeli chcesz jezdzic w nocy z zalaczonymi reflektorami - musisz miec plik lights.tga czy tam lights10.tga ( co do lights10.tga to nie jestem pewien co do nazwy, ale mysle ze sobie poradzisz ) w katalogu, gdzie jest dany pojazd. Czyli w Twoim przypadku ...\EN57_MOD\ .
ET40: Tu jest ciezki przypadek, poniewaz wczesniejsza wersja ET40 miala zapozyczona kabine od EP05 i dlatego tez mozna bylo nia jezdzic. Nowsza, poprawiona wersja tejze opcji juz nie posiada. Jest tylko jako dumb. Wszczepienie kabiny od EP05 niewiele Ci da. Kabina nie bedzie w tym miejscu gdzie byc powinna. Moja rada: na razie sobie odpusc.
Jezeli chodzi o wpisy do dynamic.dat, to wiadomo - recznie i wielkimi literami.
ST44 i ST44BF nie posiadaja kabiny ( oficjalnie ). Mozliwosc wstawienia do scenerii tylko jako dumb. Przykro mi.
Teraz ja mam nadzieje, ze sobie juz poradzisz, a w razie czego pytaj.
PZDR