Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Zima zawitała w symku:)

<< < (4/7) > >>

Mariusz1970:
Jakie 400 Mb??
Zajrzyj do środka, przemyśl, a później pisz!
W tej chwili jest:
Podkatalog Lato-15MB
Podkatalog Zima-17MB (tyle zawierała paczka MKczego
Nie trzeba dostosowywać do każdej trasy.
Lista plików, to lista plików z paczki MKaczego.
Chyba jasne co?

hunter:

--- Cytat: "Mariusz1970" ---Zajrzyj do środka, przemyśl, a później pisz!
Chyba jasne co?
--- Koniec cytatu ---

Ej, no spokojnie.

--- Cytat: "Mariusz1970" ---Podkatalog Lato-15MB
Podkatalog Zima-17MB
--- Koniec cytatu ---

No, tylko że ciągłe kopiowanie zmniejsza szybkość systemu do jego ponownego uruchomienia (bynajmniej u mnie tak jest).

--- Cytat: "Mariusz1970" ---Lista plików, to lista plików z paczki MKaczego.
--- Koniec cytatu ---

Ja uwzględniałem jeszcze do tego tekstury z budynkami.

Mariusz1970:
aj tam, te 17 MB kopiuje u mnie na 800 Mhz w ciągu około 5 sekund, a zaoszdzędzamy miejsca na dysku. Tutaj też można uwzględnić tekstury bydynków.
Nie ma nic za darmo. Wolę, aby w stanie spoczynku oszczędzać miejsce na dysku, bo u mnie są tylko pliki potrzebne, a u Ciebie domniemam, że wszystkie z katalogu tekstures.
Więc teraz u mnie dodatkowe miejsce na dysku to 15+17 MB, a chyba u Ciebie 2xcały katalog teksures (u mnie byłoby dodatkowo 210 MB).
Jeżeli ktoś się uprze, to dobra niech doda budynki, niech kopuje nie 5 sek, tylko 1 minute, przecież zmianę zima/lato z praktycznego punktu widzenia nie dokonujemy za każdym razem uruchamiałąc symka (raczej 2 razy w roku).
Ponadto dodałem funcje, o które prosił Epek.

W sumie jest wybór, Twój, mój, więc niech użytkownicy sami sobie dokanają wyboru.

EP08_015:
Super sprawa mariusz extra to działa. Mariuszu widzę że znasz się na tych programikach mam więc prosbe. Czy podobnie na bazie meteo.exe moglbys stworzyc programik time.exe? Wiesz chodzi mi o to iż w time exe by się wklepywało dane potrzebne do funkcji time nowego exeka bez koniecznosci wklepywania pory w scenerie. Bylo by to na zasadzie:

w dowolnej scenerii bylby wpis:
include time.inc end

Program by modyfikował tylko tego inca. Nie trzeba by było już wpisywać tego recznie.

Wiem wiem że marudze.... ale to niejednym ułatwiło by zadanie.

Hunter teraz do ciebie słówko :)

Hunter w twojej wersji menadzera pory roku pojawia sie "eror113" co to oznacza?

Mariusz1970:
Zrobię ten Timer, ale dopiero po nowym roku -brak czasu i muszę poczekać również na wene, (chyba, że mnie ktoś uprzedzi np. Hunter:))
Poweidz mi Epek, czy lepiej poprzez include, czy na żywca w scn.
Jeżeli zdecydujemy się na inca, to kolejne pytanie, czy program ma w scn dopisywać include, czy to już ręcznie i następna sprawa, jak include, to co z time w scn już wpisanych sceneriach. Można zrobić automat, tylko opisz jak ma to ma według Ciebie działać (te pytania, które zadałem).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej