Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
wąskotorówka
Grand:
--- Cytat: "hejnal" ---Pytanie, obejrzałem screeny, na której wąskotorówce widziałes semafory? Wywal te semafory bo to nierealistycznie wygląda.
--- Koniec cytatu ---
Na przyklad przez Tarnowskie Gory przebiega taka linia z semaforami swietlnymi (czynna w wakacje linia) a semafory swieca sie caly czas :]
A czy sa uzywane podczas jazdy pociagu to juz inna sprawa.
I pewnie w paru innych miejscach. Cos nie zabardzo jestes obeznany w temacie.
hejnal:
--- Cytat: "Grand" ---Cos nie zabardzo jestes obeznany w temacie.
--- Koniec cytatu ---
Zapewne.
Tarnowskie góry to chyba 785? Ja wole 750.
Ural:
--- Cytat: "EP08_015" ---No nareszcie bedzie pozytek z LXD2 ktora mamy narazie jako nieuzywana. Mam pytanie do autora. Obejzalem screny i na żadnym z nich nie ma toru, który by posiadał podkłady. Bedzie to uwzględnione? Proponuje bardziej tor dać z tekstury podrdzewiałej. Jest taka w całkowie na tym odcinku z krzywym torem.
--- Koniec cytatu ---
Nie ma ich ze względów technicznych. Nie ma podkładów do zwrotnic wąskotorowych a takie zwrotnice bez podkładów łącząc się z torami z podsypką nieestetycznie wyglądają.
A semafory nie tylko w Tarnowskich Górach są. Widać je na zdjęciach z ŻKD i o ile pamiętam na największej w Polsce stacji wąskotorowej też są.
Dodano po 2 minutach:
... są nawet na wąskotorówce w parku kultury i wypoczynku w Chorzowie na mijankach.
Cesky Kretek:
Zawsze można ręcznie wstawiać nasyp... tylko musisz troszkę tory w górę podnieść.
Grand:
--- Cytat: "Ural" ---Horzowie na mijankach.
--- Koniec cytatu ---
CHORZOWIE !!! Sory ale to tak walil po oczach ze... az cos.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej