Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

wąskotorówka

<< < (3/5) > >>

Grand:

--- Cytat: "hejnal" ---Pytanie, obejrzałem screeny, na której wąskotorówce widziałes semafory? Wywal te semafory bo to nierealistycznie wygląda.
--- Koniec cytatu ---

Na przyklad przez Tarnowskie Gory przebiega taka linia z semaforami swietlnymi (czynna w wakacje linia) a semafory swieca sie caly czas :]
A czy sa uzywane podczas jazdy pociagu to juz inna sprawa.
I pewnie w paru innych miejscach. Cos nie zabardzo jestes obeznany w temacie.

hejnal:

--- Cytat: "Grand" ---Cos nie zabardzo jestes obeznany w temacie.
--- Koniec cytatu ---

Zapewne.
Tarnowskie góry to chyba 785? Ja wole 750.

Ural:

--- Cytat: "EP08_015" ---No nareszcie bedzie pozytek z LXD2 ktora mamy narazie jako nieuzywana. Mam pytanie do autora. Obejzalem screny i na żadnym z nich nie ma toru, który by posiadał podkłady. Bedzie to uwzględnione? Proponuje bardziej tor dać z tekstury podrdzewiałej. Jest taka w całkowie na tym odcinku z krzywym torem.
--- Koniec cytatu ---

Nie ma ich ze względów technicznych. Nie ma podkładów do zwrotnic wąskotorowych a takie zwrotnice bez podkładów łącząc się z torami z podsypką nieestetycznie wyglądają.

A semafory nie tylko w Tarnowskich Górach są. Widać je na zdjęciach z ŻKD i o ile pamiętam na największej w Polsce stacji wąskotorowej też są.

Dodano po 2 minutach:

... są nawet na wąskotorówce w parku kultury i wypoczynku w Chorzowie na mijankach.

Cesky Kretek:
Zawsze można ręcznie wstawiać nasyp... tylko musisz troszkę tory w górę podnieść.

Grand:

--- Cytat: "Ural" ---Horzowie na mijankach.
--- Koniec cytatu ---

CHORZOWIE !!! Sory ale to tak walil po oczach ze... az cos.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej