Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Kolejna Wersja Kabniny ET22

<< < (13/17) > >>

Akvin:

--- Cytat: "EU05" ---A teraz zadam Ci pytanie, na które pewnie udzielisz mi błyskotliwej odpowiedzi. Pytanie brzmi - czyja jest tekstura ET22-884?
--- Koniec cytatu ---

Może ja odpowiem... ta tekstura (od momentu wypuszczenia) należy do społeczności skupionej wokół projektu.

@EU05... rozumiem że skoro wypuściłeś bubla to chciałbyś go schować i zapomnieć o nim. Myślę że wielu osobom nie zrobiłoby różnicy czy ta tekstura by była czy nie. Nie można było po prostu napisać do @MKaczy na PW i poprosić o zdjęcie tekstury? Zamiast tego mamy napastliwy komentarz i początek III wojny światowej na forum. Mnie też skrzywiło gdy @EU07-457 napisał o "nowych" podpisach na pulpicie. Ale zrobiłem to co trzeba było zrobić... ugryzłem się w język.
Konkluzja jest prosta... po publikacji dobro przechodzi na własność ogółu... a jeżeli jest jakieś "ale" to nic nie szkodzi aby to kulturalnie i spokojnie wyjaśnić.

MKaczy:

--- Cytat: "EU05" ---
SZANUJ PRAWA AUTORSKIE!

Jednym z takich praw jest nie udostępnianie bez wiedzy autora.

(...)druga zrobiona tekstura, robiona w dodatku za pomocą painta. Kiedys udostępniłem ją na forum, jednak później porównując ją z innymi uznałem ją za złej jakości, więc ją usunąłem...

(...)Ciekaw jestem, czemu nikt się mnie nie spytał o zgodę....

(...)W związku z tym, proszę o natychmiastowe usunięcie wymienionej tekstury.

--- Koniec cytatu ---

Po przeczytaniu tego posta sie troszke wkurzylem. Bo Skad ja mialem wiedziec ze ona jest Twoja, i ze nie chcesz jej udostąpnic? Dostalem paczke z texturami od pewnej osoby (nie wazne od kogo, moze mowilem moze nie) i nikt mi nic nie mowil ze nie mam udostepniac... EU05, usunelem te dwie textury. Przepraszam Cie, jak i jeszce pewna osobe, ale o tym za chwile. Ja nie zwracam uwagi na takie szczegóły (nie bede dochodzil teraz czy ktoras jeszce sie okaze nieudostepniona), jesli chodzi tylko o zwykla texture, która w/g mnie nie byla zła.

--- Cytat: "Akvin" ---Mnie też skrzywiło gdy @EU07-457 napisał o "nowych" podpisach na pulpicie. Ale zrobiłem to co trzeba było zrobić... ugryzłem się w język.
--- Koniec cytatu ---

Tak, Akvin Ciebie przepraszam równiez, bo te podpisy to jest o ile sie nie myle Twoja praca;) A tak w ogóle to cała kabina , pulpity, manometry, voltomierze, pochodzi z Twojego modelu ET22-304.

Jeślli pominlem kogos jeszce, to wybaczcie... Ale wydaje mi sie ze przesadzamy troszke, bo paczke wydalem i zaznaczlem ze tylko kabina jest projektem ZT-Poznana i moim... Nie mam zamiru sobie przypisywac czegos , czego nie wyskonalem, tak jak to bylo z ta textura itp...

dziekuje i pozdrawiam

Akvin:

--- Cytat: "MKaczy" ---Tak, Akvin Ciebie przepraszam równiez, bo te podpisy to jest o ile sie nie myle Twoja praca;) A tak w ogóle to cała kabina , pulpity, manometry, voltomierze, pochodzi z Twojego modelu ET22-304.
--- Koniec cytatu ---

Nie przepraszaj bo nie ma za co. To że ten mój marny produkt mógł się jeszcze do czegoś przydać jest dla mnie tylko powodem do radości... tym bardziej że teraz (dzięki Wam) jest to juz całkiem ładna kabina.

Cesky Kretek:
Ja tutaj mam nieco inne zdanie. Uważam że jeżeli ktoś coś udostępnia, to zezwala na to, żeby poprawić jakieś defekty np. na teksturze.

EU05:
Od razu III wojna światowa... nie - nie o to mi chodziło. Nie mam pretensji o udostępnianie tekstur, które od dawna wiszą, wiszą długo i wisieć będą w internecie - mam na myśli choćby ET22-091 (niesłusznie ją usunąłeś, ale cóż... widać się nie zrozumieliśmy). Nie mam pretensji choćby właśnie o 22-091, EU07-032, jakieś suki i inny sprzęt. Po prostu 22-884 była moim nieudolnym produktem o niskiej jakości, dlatego została ona wycofana z użycia :P. Jest to taki bubel, o którym wolałbym zapomnieć i wolałbym, żeby poszedł w zapomnienie. O to mi chodzi.

@MKaczy - ja też trochę się wkurzyłem ;). A skąd miałeś wiedzieć - wydaje mi się, że stąd, że jak ją publikuję (a była opublikowana tylko przeze mnie osobno, nie było jej w żadnych paczkach), to piszę, że jest mojego autorstwa. Nie wiedziałem, że sam nie składałeś swojej paczki, ale też publikując ją pod własnym nickiem automatycznie bierzesz odpowiedzialność za jej zawartość.

Pozdrawiam!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej