Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Kolejna Wersja Kabniny ET22
EU05:
Cześć MKaczy. Widzę, że włożyłeś w to sporo pracy. Ale mam taką sugestię:
SZANUJ PRAWA AUTORSKIE!
Jednym z takich praw jest nie udostępnianie bez wiedzy autora.
A teraz zadam Ci pytanie, na które pewnie udzielisz mi błyskotliwej odpowiedzi. Pytanie brzmi - czyja jest tekstura ET22-884?
Zanim mi odpiszesz, odpowiem sam - moja! Tak, tak, nieprawdopodobne, prawda? Powiem jeszcze więcej - była moja druga zrobiona tekstura, OIDP, robiona w dodatku za pomocą painta. Kiedys udostępniłem ją na forum, jednak później porównując ją z innymi uznałem ją za złej jakości, więc ją usunąłem. Skoro usnunąłem, to co to oznaczało? Odpowiem Ci - onzaczało to to, że NIE ŻYCZĘ SOBIE, by ta tekstura była udostępniana.
I co widzę - wraz z innymi teksturami jest ta tekstura udostępniana. Ciekaw jestem, czemu nikt się mnie nie spytał o zgodę. Jest tam mój 091, ale jego możesz sobie udostępniać, to szajs, ale nie taki jak 884. W związku z tym, proszę o natychmiastowe usunięcie wymienionej tekstury.
Aha - jeszcze jedno. Prosiłbym o zastosowanie ogólnoprzyjętych zasad przed wprowadzeniem czegoś w życie.
Pozdrawiam.
Tomek6996:
Zaloze sie , ze nikt po sciagnieciu jakiejkolwiek tekstury , czy czegokolwiek z forum nie interesuje sie czy jest ona dostepna nadal na nim czy nie. Wydaje mi sie ze jak juz cos ktos udostepnia to musi sie liczyc ze wszelkimi tego skutkami.
defiler:
Kolega chyba nie zrozumial o co chodzi koledze EU05. Alo ja czegos tu nie rozumiem :)
Krzysiek626:
--- Kod: ---
......2. Licencjobiorca moze modyfikowac kopie Symulatora oraz dowolna jego czesc (pojedynczy plik komputerowy lub zbiór plików dajacych sie funkcjonalnie wyodrebnic w obrebie Symulatora) tworzac przez to dzielo oparte na Symulatorze, jak równiez kopiowac lub rozprowadzac takie modyfikacje lub dziela na zasadach podanych w punkcie 1 pod nastepujacymi warunkami:
a) Licencjobiorca musi umiescic na zmodyfikowanych plikach widoczna informacje o tym, ze dane pliki zostaly przez niego zmienione, wraz z data dokonania zmian. .
!!!!!!!! O ile to mozliwe powinien podac równiez informacje o Autorze oryginalnego pliku, który zmodyfikowal !!!!!!!!!
b) Licencjobiorca musi doprowadzia do tego, aby kazde rozpowszechniane lub publikowane przez niego dzielo, które w calosci lub czesci zawiera Symulator albo pochodzi od niego lub jego czesci, bylo w calosci i bezplatnie licencjonowane dla wszelkich osób trzecich na zasadach niniejszej Licencji.
--- Koniec kodu ---
Odnoszę wrażenie że największy kłopot z licencją mają twórcy dodatków. Zanim coś udostępnisz to poczytaj że nie masz na to później żadnego wpływu.
Zaznaczyłem niejednoznaczną część licencji zostawiającą pewną furtkę.
Jak zrobię paczkę z exe 674kb i zmodyfikowanymi modelami Z1 i innymi to napewno nie będę się pytał czy można to póścić w obieg.
Tomek6996:
EU05 ma sluszne pretensje o prawa autorskie, a mi chodzi o to , ze raczej ciezko jest na takim duzym forum sledzic co kto w nim wystawil a pozniej zciagnal z niego bo mu sie nie podoba.
Dodano po 1 minutach:
No i zobacz post wyzej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej