Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

UNOFF REV041006

<< < (4/17) > >>

SQT:
ja mam dziwną sytuację bo wgrałem updatea i odziwo odpaliłem maszyne przez start.exe jak to rozumieć mam ?

hunter:

--- Cytat: "SQT" ---ja mam dziwną sytuację bo wgrałem updatea i odziwo odpaliłem maszyne przez start.exe jak to rozumieć mam ?
--- Koniec cytatu ---

Przecie zawsze się dało to exe odpalić przez start.exe .

pudel:
wgralem ostatnia poprawke wszystko cacy odpala sie przez start.exe lecz nie slysze kompletnie silnikow lokomotyw oraz hamulców; slychac natomiast przełączniki
moj pliki ini:
// ustawienia (w nawiasie wartosci default)

sceneryfile quarkmce.scn    // domyslny plik ze sceneria, chyba ze w linii komend bedzie: -s filename
humanctrlvehicle eu07-485   // domyslny pojazd sterowany przez gracza, chyba ze w linii komend bedzie: -v vehiclename

width 1024  // szerokosc ekranu
height 768    // wysokosc ekranu
bpp 32       // (16) kolor (16 lub 32 bitowy)
fullscreen yes    // (yes) tryb pelnoekranowy
freefly yes 20 10 -20   // (no x y z) yes: mozna latac po calej trasie
wireframe no      //  (no) wyswietlanie tylko linii (uwaga, niektorych krawedzi moze nie wyswietlac)
debugmode yes
soundenabled       //  (no) yes: wylacza logike rozmyta sluzaca do detekcji awarii, wlacza klawisze pomocnicze
soundenabled yes    // (yes) no: wylacza odgrywanie dzwiekow przestrzennych
renderalpha yes          // (yes) no: wylacza wyswietlanie polprzezroczystych tekstur i linii
physicslog no       // (no) yes: wlacza zapisywanie parametrow fizycznych dla wszystkich obsadzonych przez ai lub czlowieka pojazdow
debuglog no      // (yes) yes: wlacza zapisywanie informacji o uruchamianiu i przebiegu dzialania programu
adjustscreenfreq yes    // (yes) yes: wlacza poprawke na czestotliwosc odswiezania monitora
mousescale 3.2 0.5  // czulosc myszy, mozna dawac ujemne dla invert mouse, default: 3.2 0.5
enabletraction yes       // (yes) no: wylacza poszukiwanie trakcji nad pantografami, sa one podnoszone na stala wysokosc
loadtraction yes  // (yes) no: wylacza ladowanie elementow trakcji elektrycznej
livetraction yes        // (yes) no: wylacza zaleznosc napiecia maszyny od trakcji elektrycznej

ok problem wykryty ide dalej testowac ;)

EU07-457:
U mnie uruchamia się bez problemów, jednak nie mogę ruszyć składem, tzn. skład zachowuje się jakby cały czas był zahamowany (na manometrach wszystko jest OK). Testowałem to na kilku sceneriach i pojazdach.

SQT:

--- Cytat: "Hunter" ---
--- Cytat: "SQT" ---ja mam dziwną sytuację bo wgrałem updatea i odziwo odpaliłem maszyne przez start.exe jak to rozumieć mam ?
--- Koniec cytatu ---

Przecie zawsze się dało to exe odpalić przez start.exe .
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---UWAGA! START.EXE nie obsluguje EU01.INI dolaczonego do paczki, wiec nalezy recznie wpisac scenerie i pojazd, dopiero odpalic EU07.EXE
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej