Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Wielopakopak Elektrycznego Zespołu Trakcyjengo.
Krzysiek626:
Kilka postów wyrzej prosiłem Mauryka o wklejenie screena z pliku scn a dotyczącego wpisów taboru. Nie było odzewu. Ale to dziwna sprawa, na starym exe wklejenie 2x tego samego pojazdu nie przedstawia trudności. I to dopiero jest ciekawostka.
Mariusz1970:
--- Cytuj --- Ale to dziwna sprawa, na starym exe wklejenie 2x tego samego pojazdu nie przedstawia trudności. I to dopiero jest ciekawostka.
--- Koniec cytatu ---
Na jak bardzo starym, bo o ile pamiętam na 220604 też tak było. Pamiętam jak kombinowałem z wpisami do scenerii, a jeszcze się nie znałem tak bardzo i jak nadałem dwie takie same nazwy to wychodziły jaja. Pamiętam taką sytuację, że dałem 2 takie same ganzy w scenerii i uruchomiłem scenerie. Sceneria się uruchomiła, ale trafiałem nie do tego ganza, co wybrałem w start.exe
Pozdrawiam
Mariusz
Krzysiek626:
--- Cytat: "Mariusz1970" ---
--- Cytuj --- Ale to dziwna sprawa, na starym exe wklejenie 2x tego samego pojazdu nie przedstawia trudności. I to dopiero jest ciekawostka.
--- Koniec cytatu ---
Na jak bardzo starym, bo o ile pamiętam na 220604 też tak było. Pamiętam jak kombinowałem z wpisami do scenerii, a jeszcze się nie znałem tak bardzo i jak nadałem dwie takie same nazwy to wychodziły jaja. Pamiętam taką sytuację, że dałem 2 takie same ganzy w scenerii i uruchomiłem scenerie. Sceneria się uruchomiła, ale trafiałem nie do tego ganza, co wybrałem w start.exe
Pozdrawiam
Mariusz
--- Koniec cytatu ---
Masz rację, jechać nie można.
EDIT
A jednak kiedyś jeździłem dwoma SN61 o tej samej numeracji, w przepastnym dysku znalazłem takie coś:
To bywa możliwe.
Mariusz1970:
Lepiej tak nie robić. Mauryk miał podobny problem do opisanego przeze mnie. Skutowało to tym, że:
-----------------------Kibel1-Kibel2-Pcim
-----------------------Kibel3-Sworne Gacie
Kibel1 i Kible3 mają taką samą nazwę i teraz jeśli wybiorę poprzez start.exe Kible1, to symek się uruchomi, ale jechać będziemy kiblem w Swornych Gaciach. Symek głupieje jakim obiektem chcemy jechać, a identyfikuje go jak przypuszczam po nazwie. Często gęsto sceneria się nie uruchomi, tylko wywali błąd player init error czy coś podobnego. Od czego zależy, czy w takim przypadku sceneria się odpali, czy wykrzaczy się nie wiem.
Ponadto w screenie nie widać, czy miały one taką samą nazwę (tekstury mogą się powtarzać) i czy oba były headdriver. Wiem, że nie ma problemu jak jeden ma head, a drugi nobody. Nie sprawdzałem jak jeden ma head, a drugi rear. Na pewno jest źle, jak obydwa mają head lub obydwa mają rear.
Konkuzja dla mnie to taka: chcesz uniknąć problemów to nazwy muszą być różne.
Pozdrawiam
Mariusz
Krzysiek626:
Szykuje się że znów będą wydzielone posty.
Ale do rzeczy. Nie chodzi o to żeby tak jeździć, tylko czy jest taka możliwość.
Ta możliwość dotyczyła szczególnie jazdy ukrotnionej. Zdaję sobie sprawę że to wbrew " naturze " symka i rzeczywistości. Chciałem tylko pokazać że jazda dwoma lokami o tej samej nazwie jest możliwa. I jest to wiadomość dla Youby, który zwrócił na to uwagę. I to by było na tyle.
Jak zwykle pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej