Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Trasa Szczecin - Stargard Szczeciński
Mariusz1970:
Pomyślmy logicznie bez emocji:
1)Pojawił się problem z krzyżakami
2)Problem został zidentyfikowany:
okazało się, że autor trasy zastosował krzyżaki, których duża część użytkowników nie ma.
Rozwiązania:
1)Zmienić krzyżak na bardziej standardowy
2)Zostawić taki jaki był, tylko w paczce dodać to czego brakowało użytkownikom
Autor zdecydował się na rozwiązanie 1, które jest tak samo dobre jak 2 z punktu widzenia poprawności działania.
Pozdrawiam
Mariusz
Krzysiek626:
Jeśli komuś działa pierwsza wersja a druga już nie, wystarczy w pliku scn zmienić wpis w ewencie:
event zdarzenie multiple 20.0 none Wstowo_zwr02ad Wstowo_zwr04+ Wzgorze_zwr13+ Wzgorze_zwr14+ semafory
Tak wygląda prawidłowy ewent dla aktualizacji, ale tylko jak wywala byka na ślepy tor. Trzeba zamienić literki <bc> na <ad>
Mam tylko pytanie: ilośc FPS jest wysoka, ale po uzupełnieniu budynków, terenu a przede wszystkim taboru może być ciężko. Sakorius próbowłeś już postawić więksża ilość taboru?
Pozdrawiam, Krzysiek 626
Sakorius:
Jeszcze nie próbowałem. Domyślam się, że po stworzeniu terenu może być ciężko z FPS, dlatego przewiduję uproszczenia w terenie. Obiekty (budynki) znajdujące się w większej odległości od toru, będą fototeksturą krajobrazu (np. widok na miasto itp.), a nie inc-ami. To powinno obniżyć wymagania trasy. Takie coś spróbuje wykonać przy stacji Szczecin Turzyn (okolice tej stacji mam już sfotografowane).
Krzysiek626:
Jeżeli nie spadnie poniżej tego co można uzyskać w Quarku, to byłoby nieźle. Pomysł z fototapetą dla mnie jest ok. Obejrzałem mapkę całego węzła Szczecin, jest tam troszkę torów. Ruch pewnie też duży. Dlatego pytałem o fps bo zamarzyła mi się spora ilość składów towarowych choć nie koniecznie w ruchu. Ale pewnie masz sprecyzowane co i jak, więc pozostaje poczekać i życzyć powodzenia.
zbych:
@Sakorius co do FPS w twojej scn. to porownałem przed chwila misje Nadodrzanki"..>
" W symulacji przedstawiłem odcinek Szczecin - Dolna Odra wraz z odgałęzieniem linii Gryfino - Pyrzyce (odcinek Gryfino - Chwarstnica).
"..,tu uruchomiłem misje z EN i w tej misji FPS w miejscach gdzie była trawa, budynki dworca,drzewa,a nawet troche taboru na drugiej bocznicy,nie spadał mi ponizej 35-30!
Przy czystych torach z trakcja to cały czas 50!
I to samo powinno byc w tej scn. wszak to kontynuacja poprzedniczki,
w najgorszym wypadku nie powinna spaść ponizej 15 FPS; a to by bylo przyzwoicie.
Co do sprzetu testu... tu przecietnyAMD Athlon(tm) 2000 G/F-4 512RAM..
Tak ze bez obawy mozesz upiekszac "okolice"...
Życze powodzania w pracy..
Pozdrawiam..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej